Diyarbakır'da görev yapmıştı; Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı hayatını kaybetti

Diyarbakır'da görev yapmıştı; Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı hayatını kaybetti
1993-95 yılları arasında Diyarbakır Jandarma Asayiş Bölge Komutanı olarak görev yapan Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı hayatını kaybetti. Kundakçı'nın...

1993-95 yılları arasında Diyarbakır Jandarma Asayiş Bölge Komutanı olarak görev yapan Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı hayatını kaybetti.

Kundakçı'nın tansiyon düşüklüğü şikayetiyle gittiği Kavacık'taki özel bir hastanede saat 12.35'te hayatını kaybettiği öğrenildi. Selimiye Camii'nde çarşamba günü düzenlenecek törenin ardından Kundakçı'nın Zincirlikuyu Mezarlığında defnedileceği bildirildi.

LİCE OLAYLARINDA DİYARBAKIR’DAYDI

22 Ekim 1993’te Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Tuğgeneral Bahtiyar Aydın’ın öldürülmesi ile başlayan olaylarda Kundakçı,Diyarbakır Jandarma Asayiş Komutanı olan Korgeneral Hasan Kundakçı ve yardımcısı, Tümgeneral İlker Başbuğ ise yardımcısıydı.

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı olarak görev yaptığı sırada 14 Ağustos 1996 günü Rum gösterici Solomos Solomou’nun bayrak direğine tırmanırken vurulup öldürülmesiyle Kıbrıs Rum Kesimi’nin başvurusu üzerine Interpol tarafından hakkında kırmızı bülten çıkarıldı. 1996'da görev süresi 1 yıl uzatıldı ve 1997 yılında emekli oldu. Kundakçı, 2017 yılında Vatan Partisi'ne katıldı. Kundakçı, 85 yaşındaydı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.