Diyarbakır Şehir Hastanesini Limak Holding yapacak: Maliyet 1 milyar 93 milyon TL

Diyarbakır Şehir Hastanesini Limak Holding yapacak: Maliyet 1 milyar 93 milyon TL
YENİGÜN HABER - Sağlık Bakanlığı tarafından Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde yapılacak olan bin yataklı Şehir Hastanesinin yapım ihalesi 1 milyar...

YENİGÜN HABER - Sağlık Bakanlığı tarafından Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde yapılacak olan bin yataklı Şehir Hastanesinin yapım ihalesi 1 milyar 93 milyon 312 bin TL’ye Limak Holdinge verildi.  Limak Holding  ile Sağlık Bakanlığı arasında  2 Kasım'da sözleşme imzalandı.

Birgün Gazetesi'nde yer alan habere göre  Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü, 23 Ağustos tarihinde “Diyarbakır Kayapınar 1000 Yataklı Şehir Hastanesi Yapım İşi” adı altında  ihale düzenledi. İhale, 1 milyar 93 milyon 312 bin TL’ye Limak İnşaat’a verildi. Limak Holding ile Sağlık Bakanlığı arasında 2 Kasım'da sözleşme imzalandığı belirtildi.

İhale, Kamu İhale Kanunu’nun “doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen olayların” ortaya çıkması durumunda kullanılması gereken tartışmalı 21/B maddesinde düzenlenen pazarlık usulüyle yapıldı. Bu ihale maddesi uzun yıllardır ‘işi istediğin firmaya verme’ maddesi olarak da yorumlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.