VİDEO HABER - Diyarbakır esnafından Dolar protestosu

VİDEO HABER - Diyarbakır esnafından Dolar protestosu
Diyarbakır esnafı Dolar’daki artışa karşı yetkililerin sessiz kalmasını protesto etti. Ofis semtinde bir araya gelen onlarca esnaf, sembolik olarak sahte...
Diyarbakır esnafı Dolar’daki artışa karşı yetkililerin sessiz kalmasını protesto etti. Ofis semtinde bir araya gelen onlarca esnaf, sembolik olarak sahte dolar yakıp esnafın batığını belirterek, yetkililere seslendi: “Bizim tepkimiz kötü gidişata hiç kimsenin dur dememesidir. Bundan dolayı bizlerde burada bir tepki olsun, esnafların durumu bilinsin, derdi anlaşılsın diye ses çıkarıyoruz” dedi.

YENİGÜN HABER - 1 ay önce 9,50 seviyesinde olan Dolar 13 lirayı geçti. Üretim alanı kısıtlı olan Türkiye’de birçok ürün ithal ediliyor. Kurdaki artışla birlikte vatandaşların alım gücü düşüyor hal böyle olunca da esnaf da satış yapamıyor. Kiralarını bile ödemekte zorluk çeken esnaflar, “Artık dayanacak gücümüz kalmadı” diyor.

Kötü gidişata yetkililerin sesiz kaldığını söyleyen Diyarbakır Ofis Semti telefoncu esnafı, dolardaki artışı protesto etti. Basın açıklaması yapan esnaflar,  Sık Sık, “Amed uyuma, esnafına sahip çık” sloganı atıp sembolik olarak sahte dolar yaktı.

“Sorunlarımız gittikçe büyüyor”

Grup adına açıklama yapan Esnaf Ahmet Arlık, yarın ne olacak endişesiyle esnafların uyuyamadığını söyleyerek şöyle konuştu:

“Toplanma amacımız siyasi değil. Çoğumuzun kirası birikmiş, mal alma, satma ve tedarik konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Bu sıkıntılarımız her sabah uyandığımızda biraz daha artıyor. Sorunlarımız gittikçe büyüyor. Bizler bu duruma artık yeter demek için toplandık. Dünya genelinde ekonomi kötüye gidiyor ama ülkemizde birçok esnaf arkadaşımız artık yarın ne olacak endişesiyle sabahlara kadar uyuyamıyor. Kiralarımız birikmiş, mal satılmıyor. Hiçbir şekilde derdimize derman olunmuyor. En önemlisi de ne yerel yönetimlerde, ne de genel olarak bir yetkilinin esnaflara 'Herhangi bir sorunuz var mı, ya da bizim sizin sorununuza yönelik bir çözüm planımız var' demiyor. Bizim tepkimiz kötü gidişata hiç kimsenin dur dememesidir. Bundan dolayı bizlerde burada bir tepki olsun, esnafların durumu bilinsin, derdi anlaşılsın diye ses çıkarıyoruz.”

“Esnaf muhatap alınmalı”

Esnafın sorunlarının yetkililer tarafından görülmediğini ifade eden Arlık; “Esnaf, toplumun can damarıdır, eğer esnaf sıkıntı yaşarsa, mal tedariğinde sorunlar oluşursa toplumun gidişatı kötüye gider. Yerel yöneticiler ve yetkililer biran önce esnafa sahip çıkararak bu kötü gidişata dur deyip esnafı muhatap almalıdır. Basın ve kamuoyunda ricamız, sesimizi demokratik bir şekilde duyurmasıdır. Esnaf öldü, yetkililer nerede?” diyerek tepki gösterdi.

Basın açıklamasının ardında, “Amed uyuma, esnafına sahip çık” sloganı atan esnaflar işyerlerine geri döndüler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.