Diyarbakır Barosu, Ayşe Gökkan davasında yaşananlarla ilgili suç duyurusunda bulunacak

Diyarbakır Barosu, Ayşe Gökkan davasında yaşananlarla ilgili suç duyurusunda bulunacak
Ayşe Gökkan’ın dava duruşması sırasında avukatların dışarıya atılması nedeniyle mahkeme başkanının tavrını kınayan Diyarbakır Barosu, suç...
Ayşe Gökkan’ın dava duruşması sırasında avukatların dışarıya atılması nedeniyle mahkeme başkanının tavrını kınayan Diyarbakır Barosu, suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu. 

YENİGÜN HABER – Diyarbakır Barosu, Özgür Kadın Hareketi (TJA) Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan'ın Diyarbakır 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava duruşmasında yaşananlara ilişkin açıklama yaptı. Diyarbakır Adliyesi önünde yapılan açıklamaya, çok sayıda avukat, Rosa Kadın Derneği üyeleri, TJA aktivistleri, Mezopotamya Kadın Gazeteciler Plaftormu ve kadın aktivistler de katıldı.

'Sınırları aşan hareketler’

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, mahkemede yaşadıkları olayların çok üzücü olduğunu söyleyerek, bundan önce de meslektaşlarından aynı heyet başkanına dair sık sık şikayetler duyduklarını kaydetti. Bugün görülen duruşmada yer alan meslektaşlarının yaşadıklarına değinen Eren, “Meslektaşlarımız en doğal hakları olan savunma haklarını yönelik taleplerinin dile getirirken, söz konusu başkanın nezaket sınırlarını aşan, savunma makamının asal kabul etmeyeceği hal ve hareketlerle masayı yumruklama derecesine gelecek şekilde meslektaşlarımıza yönelik bir tutum sergiledi” şeklinde anlattı.

Bunun üzerine duruşmada bulunan avukatlar ve baronun Yönetim Kurulu üyelerinin baro başkanı olarak kendisine haber verdiğini belirten Eren, duruşma salonuna giderek durumu gözlemlemek istediğini ancak duruşma salonunda beklediği sırada bir meslektaşlarının nezaket sınırlarını aşacak şekilde müdahaleye uğradığını aktardı.

‘Hakaretlerle dışarı atıldık’

Heyet başkanının tutum ve tavrını kabul etmeyeceklerini söylemeleri üzerine başkanın polislere talimat vererek, kendilerini dışarı attırdığını anlatan Eren, “Başkanın, daha önceden kendisinin yarattığı gerginlikte içeriye onlarca polis memurunu alarak ‘en küçük bir durumda sizlere vereceğim talimatlarla avukatları yaka paça dışarı atın’ şeklinde beyanının olduğunu meslektaşlarımız duruşma salonunda duymuştu. Kabul etmeyeceğimiz tarzda bu kanunsuz emri yerine getirdiler. Ben dahil olmak üzere meslektaşlarımı yaka paça kollarımızdan tutarak dışarıya sürüklediler aynı zamanda da ağza alınmayacak hakaretlerde bulundular” ifadelerini kullandı.

‘Yargıç açığa alınsın’

Eren, devamında şunları söyledi: “Buradan bir kez daha ilgililere seslenmek istiyoruz. Diyarbakır Barosu’nun hiçbir üyesi bu haksız hukuksuz uygulamalara boyun eğmeyecek. Yıllardır sürdürdüğümüz bu hukuk ve adalet mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Yasal anlamda her türlü hakkımızı kullanma anlamında her türlü girişimlerde bulunacağız. Buradan Adalet Bakanlığı’na seslenmek istiyorum: Bu tarz bir yargılama yöntemiyle hiçbir yargıcın adil, tarafsız ve vicdani bir karar veremeyeceğini belirtmek istiyorum. Söz konusu yargıcın en kısa sürede açığa alınması ve hakkında gerekli idari soruşturmanın başlatılması konusunda da HSK’nin harekete geçmesini talep ediyoruz. Biz asla boyun eğmedik, eğmeyeceğiz, bunun buradaki tüm yargıçlardan tarafından da bilinmesini istiyoruz.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.