Cinsiyet değiştiren erkek, kardeşi tarafından öldürüldü

Cinsiyet değiştiren erkek, kardeşi tarafından öldürüldü
Duhok’ta Doski Azad isimli genç, cinsiyet değiştirdiği gerekçesi ile yurt dışından gelen kardeşi tarafından öldürüldü. Katil zanlısı, 3 gün sonra...

Duhok’ta Doski Azad isimli genç, cinsiyet değiştirdiği gerekçesi ile yurt dışından gelen kardeşi tarafından öldürüldü. Katil zanlısı, 3 gün sonra ailesini arayarak kardeşini öldürdüğünü söyleyerek kayıplara karıştı.

Duhok’ta yaşayan Doski Azad (23) isimli genç, cinsiyet değiştirerek kız olduğu gerekçesi ile 28 Ocak günü kardeşi tarafından öldürüldü.

Rûdaw muhabiri, aile üyelerine ulaşarak konu hakkında bilgi almak istedi ancak aile, konu hakkında konuşmak istemediklerini belirtti.

Öldürülen gencin amcası Abdulselam Aziz, olaydan herhangi bir şekilde haberdar olmadıklarını, ancak ölüm haberini öğrendiklerinde cenazeyi almaya gittiklerini söyledi.

Amca Aziz, “Dün gece Doski’nin kardeşi tarafından öldürüldüğünü öğrendik. Cenazesini defnetmek için aldığımızda Adli Tıp Kurumu’ndan aradılar ve konu hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini söylediler. Dolayısıyla cenazeyi aldılar” dedi.

Duhok Polis Müdürlüğü, olay hakkında soruşturma başlattı. Edinilen bilgilere göre, maktül yurt dışından gelen kardeşi tarafından kafasına tek kurşun sıkılarak öldürüldü. Daha sonra cenazesini Mankeşk kasabası yakınında bir yerde defneden zanlı, diğer kardeşini arayarak olayı ve cenazenin yerini bildirdi.

Rûdaw’a konuşan Duhok Polis Sözcüsü Hemin Süleyman, “Maktül genç birkaç gündür kayıptı. Yurt dışından gelen kardeşi tarafından öldürüldüğü yönündeki haberler üzerine cenaze bulunup Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan zanlı şahıs olaydan sonra kayıplara karşıştı” bilgisini paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.