CHP, Gülistan Doku için Tunceli’ye heyet gönderecek

CHP, Gülistan Doku için Tunceli’ye heyet gönderecek
781 gündür haber alınamayan Gülistan Doku’nun ailesi Meclis’te temaslarda bulundu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüştü. Kılıçdaroğlu,...

781 gündür haber alınamayan Gülistan Doku’nun ailesi Meclis’te temaslarda bulundu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüştü. Kılıçdaroğlu, Gülistan Doku için heyet oluşturulması talimatı verdi.

781 gündür haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun annesi Bedriye Doku, babası Halit Doku ve ablası Aygül Doku Meclis’te siyasi parti temsilcileriyle bir araya geldi.

HDP'nin grup toplantısında kürsüden konuşan Aygül Doku, "Herkes Gülistan’ın karanlığına sahip çıksın, Gülistan’ı karanlıkta bırakırsak umudumuzu tüketeceğiz" ifadelerini kullanırken Doku ailesi Meclis’te grubu bulunan tüm siyasi partilerin temsilcileriyle görüşme gerçekleştirdi. Doku ailesinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla yaptığı görüşme ise yaklaşık 20 dakika sürdü.

KILIÇDAROĞLU’NDAN TALİMAT

Edinilen bilgiye göre Gülistan Doku’nun anne, baba ve ablası CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na bugüne dek yaşadıkları mağduriyeti anlattı, soruşturma sürecinin eksik olduğunu vurguladı. Doku ailesinin yaşadıklarını dinleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, Doku’nun akıbetine ilişkin kurumların duyarsız olmasının nedeninin mutlaka açıklanması gerektiğini söyledi. Gülistan Doku’ya ilişkin hukuk alanında eksik bir soruşturmanın yapıldığını belirten CHP lideri, "yeterince duyarlılık gösterilmediğini" ve "şüpheler olduğunu" ifade etti.

Gülistan Doku’nun ailesiyle görüşen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP İnsan Hakları’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ile İstanbul Milletvekili Zeynel Emre’yi görevlendirdi.

Bir heyet olarak CHP, Dersim’e giderek Gülistan Doku’ya ilişkin savcılık ve emniyet müdürlüğü ile görüşmeler yapacak. Yetkililerle görüşmesinin ardından rapor hazırlayacak olan CHP,  Doku’nun akıbetini Meclis’te tekrar gündeme getirecek ve İçişleri ile Adalet Bakanlığı ile temas kuracak.

AİLE AK PARTİLİ ÇAVUŞOĞLU İLE DE GÖRÜŞTÜ

Gülistan Doku’nun ailesi Meclis’te HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra grubu bulunan AK Parti, İYİ Parti ve MHP’li siyasetçilerle de görüştü. Doku’nun ailesi TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’na yaşadıklarını anlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.