CHP, 'Dezenformasyon Yasası' için AYM'ye başvurdu

CHP, 'Dezenformasyon Yasası' için AYM'ye başvurdu
CHP, muhalefetin "Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun" hapis cezası öngören 29. Maddesinin yürürlüğünün durdurulması...
CHP, muhalefetin "Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun" hapis cezası öngören 29. Maddesinin yürürlüğünün durdurulması talebi ile Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.

CHP, 'Dezenfromasyon' Yasası'nın hapis cezası öngören "Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma Suçu" ile ilgili maddesinin yürürlüğünün durdurulması talebi ile Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Bu kanun, Türkiye'de demokrasiyi tahrip etmekle kalmaz, Türkiye'yi dünya milletler ailesi içinde demokrasi liginden düşürmez, kategori dışında tutar" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, iktidarın dezenformasyonla mücadele yasası olarak nitelendirdiği yasayı "Bu bir Stalin yasasıdır," sözleriyle eleştirdi.

Altay şöyle konuştu: "Bu bir Stalin yasasıdır. Bu yasa muhalefeti, medyayı, basını, sosyal medyayı susturmaktır. Kendi yalanlarını gerçek gibi sunmak, gerçekleri yalan diye nitelemek yasasıdır ve kabulü mümkün değildir. Yüksek mahkemenin kararı var. 153'e ve kararın bağlayıcılığına aykırı. 29. Madde ile ilgili başvuruyu bekletmeksizin yürürlüğün durması bakımından bir an önce ele alınmasını yüce mahkemeden talep ediyorum. Bu kanun Türkiye'de demokrasiyi tahrip etmekle kalmaz, Türkiye'yi dünya milletler ailesi içinde demokrasi liginden düşürür, kategori dışında tutar."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.