Çevre Bakanlığı'ndan kuraklık uyarısı

Çevre Bakanlığı'ndan kuraklık uyarısı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mehmet Amin Birpınar, yağışların etkili olmaması nedeniyle kuraklık uyarısı yaparak, "Ocak...
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mehmet Amin Birpınar, yağışların etkili olmaması nedeniyle kuraklık uyarısı yaparak, "Ocak ayı böyle giderse elimizde sadece şubat ayı kalır" dedi

Bahar aylarında yeterli yağış yağmadığı gibi, Aralık ayında da beklenen yağışlar gerçekleşmedi. Bu durum kuraklığa sebep olarak, buğday ve arpa gibi hububat ekimine de olumsuz yansıdı. Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ederken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mehmet Amin Birpınar, tehlikenin boyutuna dair açıklamalarda bulundu.

‘Ocak ayı böyle giderse elimizde sadece şubat ayı kalır’

Birpınar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,  "Hava olayları çok garipleşti. Türkiye genelinde yağış yok. Sıcaklıklar normalin çok üstünde. Böyle devam etmesi halinde metropol şehirlerde büyük su krizi olur. İçme suyu barajları kritik seviyenin altında seyrediyor. Ocak ayı böyle giderse elimizde sadece şubat ayı kalır.

‘Kuraklık ve su kıtlığı gıda kıtlığını doğurur’

Kuraklık ve su kıtlığı gıda kıtlığını doğurur. Gıda kıtlığı başka sosyal olayları tetikler. Özellikle iklim değişikliği dolayısıyla oluşacak doğudan batıya ve güneyden kuzeye iklim göçlerini ortaya çıkartacaktır. Problem ortak, çözüm de ortak bulunmalı. BM’ye çok iş düşüyor." ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.