Cami imamı Sağlıkçıları hedef aldı; Öldürmez misin, dövmez misin?

Cami imamı Sağlıkçıları hedef aldı; Öldürmez misin, dövmez misin?
Sağlıkçıları hedef alan cami imamı, 'Sen vardın hastaneden boş döndün. Öldürmez misin, dövmez misin, sövmez misin' diye vaaz verdi. TTB, 'katliam çağrısı'...
Sağlıkçıları hedef alan cami imamı, 'Sen vardın hastaneden boş döndün. Öldürmez misin, dövmez misin, sövmez misin' diye vaaz verdi. TTB, 'katliam çağrısı' diyerek Diyanet'i göreve çağırdı.

YENİGÜN HABER – Konya Şehir Hastanesi'nde görev yapan Dr. Ekrem Karakaya'nın öldürülmesinin ardından sosyal medyaya yansıyan bir camide çekildiği görülen video büyük tepki topladı.

Videoda vaaz veren bir cami imamının, şiddete karşı iş bırakan sağlık çalışanlarını hedef alarak "Sen vardın hastaneden boş döndün. Öldürmez misin, dövmez misin, sövmez misin" sözlerini sarf ettiği duyuluyor.

Tıp Dünyası adlı Twitter hesabı, görüntüleri, "Bir hekim arkadaşımızın mesajı üzerinden bu videoya ulaştık. Şu rezaleti paylaşın ki herkes duysun. Hekimlere karşı bu öfke neden? Camilerde toplumu kışkırtma çabalarınız neden?" notuyla paylaştı.

Görüntülerdeki imam, sesini yükselterek, "Doktor öldürüldü diye bunu devletin aleyhine, milletin aleyhine… Dün hastanelerin hiçbir tanesi görev yapamadı. Günlük tedavi gören adam var. Bu kadar fırsatçılığa da gerek yok. Bu daha fazla doktorların öldürülmesini getirir, tahriktir. Sen vardın hastaneden boş döndün. Doktor da dedi ki bugün grevdeyiz. Öldürmez misin sen, dövmez misin, sövmez misin! Buna fırsat vermeyelim, herkes akıllı olsun" sözlerini sarf ediyor.

Videonun Konya'nın Selçuklu ilçesindeki bir camide cuma vaazı sırasında kaydedildiği öne sürülüyor.

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'

İmamın görüntüsünü yayınlayan Tabip-Sen Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Tabip-Sen), suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Tabip-Sen, yaptığı açıklamada, "Tüm acil servisler hizmete açıkken, Cuma namazında devleti temail eden memur olarak doktoru hedef göstermek mi senin işin hadsiz? TABİP-SEN olarak bu kişi hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Hekimlere daha fazla öldürüleceksiniz diyen hadsiz derhal görevden alınmalı” ifadelerine yer verdi.

TTB: İMAMIN SÖZLERİ KATLİAMA ÇAĞRIDIR

Türk Tabipler Birliği (TTB) de resmi Twitter hesabından, adli makamları ve Diyanet’i göreve çağırdı. TTB tarafından yapılan açıklama şöyle: “‘Doktorlar dedi ki, bugün grevdeyiz. Öldürmez misin sen? Dövmez misin, sövmez misin?’ Bir din görevlisinin ağzından çıkan bu sözler; şiddete, cinayete, hatta katliama çağrı niteliğindedir! TTB olarak hem Diyanet'i hem de adli makamları DERHAL HAREKETE GEÇMEYE çağırıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.