Bozgeyik: Onlar gidecek, biz kalacağız

Bozgeyik: Onlar gidecek, biz kalacağız
Diyarbakır’da ihraç ve OHAL Komisyonu kararlarına tepki gösteren KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, "Onlar gidecek, biz kalacağız" dedi. Kamu Emekçileri...

Diyarbakır’da ihraç ve OHAL Komisyonu kararlarına tepki gösteren KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, "Onlar gidecek, biz kalacağız" dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu, Olağanüstü Hal (OHAL) Komisyonu kararları ve ihraçlara dair 15'inci kez Ofis semtindeki Hazal Park’ta bir araya geldi. KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy da açıklamaya katıldı. Açıklamaya katılan sendikalılar, KHK'yle ihraç edilen ve bir süre önce yaşamını yitiren Sağlık ve Sosyal Emekçileri Sendikası (SES) Amed Şubesi üyesi Ferda Aytek Toz'un fotoğraflarını yakalarına taktı.

SES Amed Şubesi Eşbaşkanı Yıldız Ok Orak, ihraçlara tepki göstererek, "Hiçbir soruşturma dahi olmadan ihraç edilen emekçilerin suçsuzluklarını ispatlanması dahi engellenmiştir" dedi. Orak, OHAL Komisyonu'nun hukuksuzluk yaptığını belirterek, ihraçlara neden olan 35'inci maddeden vazgeçilmesini istedi.

Hukuksuzluğa son verin

KESK Eş Genel Başkan Bozgeyik ise, "Toplu sözleşme, grev, seyahat hakkımız, demokrasi için söylediğimiz sözlere yönelik çok yoğun baskı altındayız" dedi. Bozgeyik, bu baskıların ülkenin yönetilememesinden kaynaklandığına işaret ederek, "Meclis'te demokratik siyaset yapmaya çalışan milletvekillerine dönük saldırılar var. Biz kamuda çalışanları işten çıkarmaya dönük girişimler var" dedi. KESK'in kurulduğu günden bu yana tüm hukuk dışı uygulamalara karşı direndiğini vurgulayan Bozgeyik, "Biz bu sokaklarda Hizbul-kontraların arkadaşlarımızı katlettiğini gördük. Faili meçhulleri gördük. Aradan 40 yıl geçmiş halen bu adaletsizlik devam ediyor. Buradan bu iktidarı bir kez daha bu hukuksuz uygulamadan vazgeçmeye çağırıyoruz" dedi.

'Onlar gidecek'

6 yıllık süreçte KHK ve 35'inci maddeyle işten çıkarılan çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiğini anımsatan Bozgeyik, "Ferda arkadaşımız da bunlardan biriydi. Bu hukuksuz süreçlerde telafisi büyük zararlar ortaya çıktı. Bu hukuksuzluklara derhal son verilmesi gerekir. Onların bıraktığı yerden bu mücadeleyi büyüteceğiz. Kürdün, Alevinin, Ermeninin bir arada yaşayacağı ortamı sağlayana kadar mücadelemiz sürecek. Biz kalacağız, onlar gidecek" dedi.

Açıklama, "Hak, hukuk, adalet direnerek gelecek" ve "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek"  sloganlarıyla son buldu. (MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.