BİK’ten seçim erteleme duyurusu

BİK’ten seçim erteleme duyurusu
Basın İlan Kurumu Genel Kurulunda görev alacak gazete sahipleri ve ilan prodüktörleri temsilcilerinin tespiti ile alakalı seçimler ertelendi Foto: Arşiv YENİGÜN...

Basın İlan Kurumu Genel Kurulunda görev alacak gazete sahipleri ve ilan prodüktörleri temsilcilerinin tespiti ile alakalı seçimler ertelendi

Foto: Arşiv

YENİGÜN HABER - Basın İlan Kurumu teşkiline dair 195 sayılı Kanunun 5. maddesi uyarınca 2019 yılı Şubat ayında iki yıllık süre için teşkil edilen 30. Dönem Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nun görev süresi dolacağı için, Kurum Yönetim Kurulu’nun 18 Kasım 2020 tarihli toplantısında alınan kararla, Basın İlan Kurumu Yönetmeliği’nin ilgili hükümlerine göre 2021 yılı Ocak ayında yapılması gereken yeni Genel Kurul üyelerinin atama ve seçim işlemleri için hazırlıklara başlanmış ve yetkili merciler bilgilendirilmişti.

Bu kapsamda, aralarında yapacakları seçimler ile Kurumun idaresine katılmayı kabul eden gazete ve dergi sahiplerinden; satışı 100 binin üzerinde olanlardan 1, satışı 99.999-50 bin arasında olanlardan 1, satışı 49.999 – 10 bin arasında olanlardan 1, satışı 10 binin altında olanlardan 1, İstanbul, Ankara, İzmir dışında kalan Anadolu gazete sahiplerinden 3 ve ticaret siciline kayıtlı ilan prodüktörlerinden 1 olmak üzere toplam 8 üyenin Kurumun Genel Kurulu’nda seçimle göreve gelmesi gerekiyor.

Ancak İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisince alınan karar neticesinde dernekler, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşlar vb. tarafından düzenlenecek genel kurul toplantıları dâhil bütün etkinlikler 1 Mart 2021 tarihine kadar erteledi.

Erteleme neticesinde, 22 Aralık 2020 tarihli BİK Yönetim Kurulu Toplantısında alınan kararla, BİK Genel Kurulu’nda görev alacak söz konusu 8 üyenin tespitine dair yapılması gereken seçimlerin de 1 Mart 2021 tarihine kadar ertelenmesine ve ertelenen mezkûr seçimlerin İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği’nin konuyla ilgili uygulamaları göz önünde bulundurularak BİK Yönetim Kurulu tarafından saptanacak yer, gün ve saatlerde yapılmasına karar verildi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.