Bakan Selçuk'tan 'LGS ve YKS' açıklaması

Bakan Selçuk'tan 'LGS ve YKS' açıklaması
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bugün için kolay olanı değil, önümüzdeki yılları dikkate alan bir yaklaşıma ihtiyacımız var. Eğitimi bilen insanların...

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bugün için kolay olanı değil, önümüzdeki yılları dikkate alan bir yaklaşıma ihtiyacımız var. Eğitimi bilen insanların özellikle söylediği şey, müfredatın tümünden sorumlu olunması." dedi.

YENİGÜN HABER - Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Koronavirüs salgını nedeniyle bir kez daha ara verilen yüz yüze eğitim hakkında değerlendirmelerde bulundu.

LGS ve YKS'de öğrencilerin tüm müfredattan sorumlu olup olunmayacağına ilişkin Selçuk, sürecin dinamik olduğunun altını çizdi.

Bakan Selçuk, yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle geçen dönem LGS ve YKS'nin müfredatına ilişkin düzenleme yaptıklarını ancak o dönem EBA'ya ilişkin alt yapının yeterli olmadığını, şu an ise yeterince kaynak bulunduğunu söyledi.

İhtiyaç hâlinde bir seyreltme yapabileceklerini ifade eden Bakan Selçuk, öğrenme kayıplarından dolayı öğrencilerin yıllar boyunca sorun yaşayabileceğine dikkati çekerek "Bugün için kolay olanı değil, önümüzdeki yılları dikkate alan bir yaklaşıma ihtiyacımız var. Türkiye'nin önümüzdeki yıllar için çok daha büyük kayıplarla muhatap olmaması için bu tür kararları eğitimcilerle iş birliğinde alıyoruz. Bu karar, bürokratik değil. Eğitimi bilen insanların özellikle söylediği şey, müfredatın tümünden sorumlu olunması." diye konuştu.

Bakan Selçuk, öğrenme kayıplarının gelecek iki yıl için yapılacak telafi programıyla giderileceğini de bildirdi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.