Bakan Koca: 335 yolcu izolasyona alındı

Bakan Koca: 335 yolcu izolasyona alındı
YENİGÜN HABER - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İngiltere, Hollanda, Danimarka ve Güney Afrika'dan ülkemize giriş yapan 335 yolcu, testleri negatif çıksa...

YENİGÜN HABER - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İngiltere, Hollanda, Danimarka ve Güney Afrika'dan ülkemize giriş yapan 335 yolcu, testleri negatif çıksa bile izolasyona alınmıştır." dedi.

Bakan Koca, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"İngiltere’de tespit edilen koronavirüs mutasyonu üzerine 20 Aralık gecesi İngiltere, Hollanda, Danimarka ve Güney Afrika’dan ülkemize uçuşların askıya alındığını ve o an itibariyle havada olan yolcular için de tedbirlerimizi duyurmuştuk.

Önceki gece bu ülkelerden ülkemize giriş yapan 335 yolcu sağlık kontrolünden geçirilmiş ve PCR testi yapılmıştır. Yolculara 1. ve 7. günü PCR örnekleri alınmaktadır. Testleri negatif çıksa bile tüm yolcular izolasyona alınmıştır.

14 Aralık’tan itibaren İngiltere’den gelen tüm yolcuların tespiti yapılmıştır. 4.603 yolcunun bilgileri siteme aktarılarak ikametleri ve kaldığı otellerinde izolasyona alınmışlardır. Bu yolcularımızın Halk Sağlığı Genel Müdürlüğümüz koordinasyonunda PCR testleri yapılmaktadır." (Haber Merkezi)

December 22, 2020

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.