Avukatlardan zam çağrısı: Danıştay'a dava açın

Avukatlardan zam çağrısı: Danıştay'a dava açın
Bodrum ilçesinde elektrik zamlarını protesto eden avukatlar, mağdur olan herkesi Danıştay'a dava açmaya çağırdı. Muğla'nın Bodrum ilçesinde fahiş...

Bodrum ilçesinde elektrik zamlarını protesto eden avukatlar, mağdur olan herkesi Danıştay'a dava açmaya çağırdı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde fahiş elektrik faturalarına karşı başlatılan eylemler sürüyor. Hukukçulardan oluşan kalabalık bir grup Bodrum AYDEM binası önünde protesto eylemi yaptı. Eylemde elektrik faturaları yakıldı.

Grup adına açıklama yapan Avukat Remzi Kazmaz, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) yeni yılla birlikte elektriğe yüzde 50 ile yüzde 120 arası zam yapılmış olduğunu ve bunun Cumhuriyet tarihinin en yüksek oranlı zammı olduğunu belirtti.

'Danıştay'a dava açın'

Mağdur olan herkesi dava açmaya çağıran Kazmaz, "Elektrik enerjisi derhal kamulaştırılmalıdır. İşte o zaman ücretsiz elektrik, daha ucuz mal ve hizmete sahip olacağız. Kamu elektriği 1 TL’ye üretirken biz 7 TL ödüyoruz. Devlet kendine 1 alıyor, özel sektöre 6 veriyor. Bu düpedüz sermaye transferidir. Bu sermaye transferini meydana getiren de Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'dur. 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle yüzde 50 ile yüzde 120 aralığında yaptığı elektrik zamları için 31 Aralık 2021 tarih ve 10708 sayılı kararı ile karara Ek-1, Ek-2, Ek-3’de yer alan fiyat tarife tablolarının onaylanmasına ilişkin kararın yürütmenin durdurulması için ve bu kararın iptaline ilişkin Danıştay'a dava açmaya çağırıyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.