Artçı sarsıntılar devam ediyor

Artçı sarsıntılar devam ediyor
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 1014 kişinin hayatını kaybettiği, 10 ilde hissedilen depremin ardından merkez...

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 1014 kişinin hayatını kaybettiği, 10 ilde hissedilen depremin ardından merkez üssü Elbistan olan 7,6 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. Artçı sarsıntılar devam ediyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7,7 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Deprem, yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Çok sayıda ilden de hissedilen depremin 30 saniyeden fazla sürdüğü öğrenildi.

Depremin ardından yıkımın meydana geldiği iller ise şöyle:

Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Hatay, Adana, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye.

AFAD: Can kaybı 1014 oldu

AFAD Başkanı Yunus Sezer, deprem bölgesinden son bilgileri aktardı:

"Hem il müdürlüklerimiz hem de il valiliklerimiz ilçeler dahil olmak üzere 23 İlçede dahil olmak üzere 23 vali görevlendirilmiş durumda bu kapsamda kış şartları da düşünülerek vatandaşlarımızın ihtiyaçları için özellikle 20 binin üzerinde çadır sevkiyatı gerçekleştirdi yine 300 binin üzerinde battaniye ve diğer malzemeler şu anda sevk edilmeye devam ediyor.

Bina sayılarımızda artış söz konusu 2 bin 824 tane şu anda yıkılan bina ihbarı alınmış durumda burada personellerimiz müdahale ediyorlar yoğun kış şartlarına rağmen yollardaki ulaşım sıkıntısına rağmen hem helikopterle havadan hem uçaklarla hem de karadan deprem bölgesine büyük bir sevkiyat söz konusu ve maalesef yine hepimizin başı sağ olsun şu anda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 1014 olduğunu da belirtmek istiyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.