Amed Sağlık Platformu: Sağlık çalışanları bir bütündür

Amed Sağlık Platformu: Sağlık çalışanları bir bütündür
Meclis’te doktor maaşlarına ilişkin yapılan zam siyasi partilerin ortak önergesiyle kabul edildi. Sadece Hekimlere zam yapılmasına tepki gösteren Amed...
Meclis’te doktor maaşlarına ilişkin yapılan zam siyasi partilerin ortak önergesiyle kabul edildi. Sadece Hekimlere zam yapılmasına tepki gösteren Amed Sağlık Platformu basın açıklaması düzenledi.  Sağlık çalışanlarının bir bütün olduğu ve sağlık emekçilerinin insanca yaşayacakları ücretler alması gerektiği vurgulanan açıklamada “Meclisten geçen yasa tasarısı ile iktidarın sağlık alanına bakışını net olarak bir kez daha gördük. Sağlık alanının piyasalaştırılmasının sonuçlarından biri olan hekim ve hekim dışı çalışan ayrıştırması iş barışını bozarak emekçiler üzerinden sömürüyü daha da derinleştirmiştir” denildi.

YENİGÜN HABER - Amed Sağlık Platformu, Meclis’te doktor maaşlarına ilişkin yapılan zam ile ilgili basın açıklaması yaptı. Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde  yapılan açıklamayı SES Amed Şube Eşbaşkanı Yıldız Ok Orak okudu.

“Düzenlemeler eksik”

Meslek örgütlerin önerilerinin alınmadığı değişikliklerin eksik olduğunu söyleyen Orak;  “Emeğimizin gücü, örgütlü mücadelemizin kararlığı sağlık bütçe görüşmelerine yansıdı. Ancak sağlık emek meslek örgütlerinin önerileri alınmadan yapılan değişiklikler elbette eksik oldu. Tüm hekimleri eşitlikle kapsamayan, diğer sağlık emekçilerini görmeyen bir düzenleme getirildi. Tüm sağlık emekçilerinin insanca yaşama yetecek ücretler alması için mücadelemizi sürdüreceğimizi belirtiyoruz. Kamuda Görev Yapan Hekimlerin Dışındaki Hekim ve Sağlık Çalışanlarına Kanun Teklifinde Yer Verilmemiştir. İlgili kanun teklifinin TBMM’de dün kabul edilmesiyle birlikte YÖK kadrosunda çalışan hekimler, asistan hekimler, aile hekimleri ve özel sektörde çalışan hekimlerle ilgili düzenleme yapılmamıştır” dedi.

“Ücretler yoksulluk sınırı üzerine çıkarılsın”

Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin emekliliğe yansıyacak temel ücretlerinin yoksulluk sınırının üzerine çıkılması gerektiğinin altını çizen Orak;  “Kamudan Emekli Olan Hekimlere İlave Ödeme Artırılmış, Çalışmama Şartı Kaldırılmıştır. Ancak BAĞ-KUR ve SSK Emeklisi Hekimler için Yine İyileştirme Yapılmamıştır. Ekonomik krizin her geçen gün derinleştiği yoksulluğun, pahalılığın arttığı bir dönemdeyiz. Halkın tüm kesimleri her geçen gün daha da kötü şartlarda yaşamaya mahkûm bırakılmaktadır.  Buradan Sağlık Bakanı’na, hükümete ve TBMM’de grubu bulunan tüm siyasi partilere sesleniyoruz. Tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin emekliliğe yansıyacak temel ücretleri yoksulluk sınırı üzerine çıkarılsın. Yıllardır sözü verilen ek gösterge 3600’den başlayarak kademeli olarak 7200’e kadar tüm sağlık emekçilerine uygulansın. Sağlık Bakanı’nın açıklamasında yer alan hekimlere yönelik maaş artışı ayırım gözetilmeksizin tüm sağlık emekçileri için uygulansın. Tüm Sağlık ve Sosyal Hizmet çalışanlarının ücretlerinin yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmasını talep ediyoruz.” (HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.