Amasra'daki faciada ölü sayısı 40’a yükseldi

Amasra'daki faciada ölü sayısı 40’a yükseldi
Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden faciasında ölü sayısı 40’a yükseldi. Bartın'ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra...

Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden faciasında ölü sayısı 40’a yükseldi.

Bartın'ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü maden ocağında "grizu patlaması" meydana geldi. 110 işçinin mesaide olduğu sırada yaşanan patlamada, yaşamını yitiren işçilerin sayısı arttı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yaşanan facia ile ilgili 4 iş müfettişinin, Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı ise soruşturma başlatılarak 3 savcının görevlendirildiğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saat 11.40’ta patlamanın yaşandığı maden bölgesinde açıklamalarda bulundu. Soylu, “Arzu ederdik ve isterdik ki karşımızda hiçbir kaybımız olmadan sizlere bu açıklamayı yapabilelim. Ancak o saatten itibaren yapılan çalışmalarda hakikaten 350 metre yerin altında büyük bir seferberlik ve tüm arkadaşlar tarafında büyük bir çaba sarf edildi. Sabah saat 07.30 itibariyle gece yaptığımız 26 şehidimizin açıklamasından sonra 14 şehidimize daha ulaştık. Yani 40 şehidimize ulaşmış olduk” dedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.