AK Parti Diyarbakır’daki seçim sonuçlarına itiraz etti

AK Parti Diyarbakır’daki seçim sonuçlarına itiraz etti
AK Parti, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 4’ü merkez ilçe olmak üzere, 14 ilçenin tamamında seçim sonuçlarına itirazda bulundu. HDP’li...

AK Parti, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 4’ü merkez ilçe olmak üzere, 14 ilçenin tamamında seçim sonuçlarına itirazda bulundu. HDP’li Yönetici Edip Binbir, itirazların İller Bankası’nın Nisan ayı ödemesi nedeniyle yapıldığını ileri sürdü

DİYARBAKIR  YENİGÜN - AK Parti, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 4’ü merkez ilçe olmak üzere 14 ilçenin tamamında seçim sonuçlarına itiraz etti. Mezopotamya Ajans’ta yer alan habere göre Ergani, Kocaköy, Kayapınar, Yenişehir, Dicle ve Lice’nin seçim sonuçlarına karşı ilçe seçim kurullarına yapılan itiraz başvuruları reddedildi.  AK Parti, bunun üzerine itirazları İl Seçim Kurulu’na taşıdı. İl Seçim Kurulu ise ilçe seçim kurullarının kararına dayandırarak, itiraz başvurularını ret etti. AK Parti, bu kez itiraz başvurusunu YSK’ya yaptı.  Bağlar, Sur, Bismil, Silvan, Çınar ve Kulp ilçelerinde de sonuçlara itiraz eden AK Parti’nin başvurusu İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildi. Söz konusu ilçeler de itirazı İl Seçim Kurulu’na taşıdı. Yapılan itirazlar henüz karara bağlanmadı.

Hazro’da sayımlar başladı

AK Parti’nin itiraz ettiği bir diğer ilçe ise Hazro. İlçe Seçim Kurulu, Hazro  ile ilgili 4 Nisan tarihinde aldığı kararda, geçerli ve geçersiz oyların bulunduğu tüm sandıklarda yeniden sayım yapılmasına karar verdi. Verilen bu kararın kaldırılmasına dönük HDP tarafından İl Seçim Kurulu’na yapılan itiraz başvurusu ise ret edildi. Hazro’da sandıkların açılması için İl Seçim Kurulu’nda görevli iki kişiyle birlikte yeniden sayım başladı.

“Ödenekler bekleniyor”

HDP Diyarbakır İl Yöneticisi Edip Binbir, AK Parti ile aralarında açık ara fark olmasına rağmen yapılan itirazların İller Bankası’nın Nisan ayı yapılacak olan ödeme nedeniyle olduğunu savunarak, “Ödenekler harcandıktan sonra belediyeleri teslim ederler. Bunun en bariz örneği, Sur ilçesinde 180 işçi alımı ve bu işçilerin işbaşı yapmasıdır. Kocaköy’de de benzer bir uygulama ile karşıyayız. Ne hukuki ne ahlaki ne de insanidir. Seçilmiş bir belediye başkanı varken, halen kayyum tarafından yönetiliyor ve itirazlar ile mazbatalar verilmiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.