Aile hekimleri iş bıraktı: Haksızlık varsa biz yokuz

Aile hekimleri iş bıraktı: Haksızlık varsa biz yokuz
Aile hekimleri, temmuz ayında yürürlüğe giren Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne karşı ülke genelinde bir günlüğüne iş bıraktı.   YENİGÜN...
Aile hekimleri, temmuz ayında yürürlüğe giren Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne karşı ülke genelinde bir günlüğüne iş bıraktı.

YENİGÜN HABER – Aile hekimleri, mevcut iş yükünü artıran ve maaşlarından yüzde 10 kesinti yapılmasının önünü açan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne tepki olarak bugün, bir günlüğüne iş bırakma eylemi yaptı. Hiçbir aile sağlığı merkezinde de hasta kabulü yapılmadı. İş bırakan hekimler, kendilerine verilen hiçbir sözün yerine getirilmediğini ve yaşadıkları zorlukları dile getirmek için bir günlük grev yaptıklarını ifade ettiler.

Diyarbakır'da yapılan açıklamasında konuşan SES Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Şiyar Gültekin, sağlık çalışanlarının pandemi süresince 2 yıldır ortaya koydukları hizmetine dikkat çekerek, aile hekimliği sisteminde bugüne kadar yapılan değişikliklerin hiçbirinde toplum sağlığının öncelenmediğini ve çalışanların memnuniyetinin önemsenmediğini söyledi. Aile hekimliği uygulamasında iş güvencesinin bu yönetmelikle sona erdiğini dile getiren Gültekin, yönetmeliğin bir an önce geri çekilmeli ve günün koşullarına göre sağlık emek ve meslek örgütlerinin de görüşü alınarak yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Gültekin, “Bu taleplerimizle 16 Ağustos’tan başlayarak yürüteceğimiz mücadele, haklarımızı alana, söz konusu yönetmelik iptal olana kadar devam edecektir. Biz artık yeter diyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.