Adalet Nöbeti'ni 40'ıncı gününde: Cezaevlerine ses olmalıyız

Adalet Nöbeti'ni 40'ıncı gününde: Cezaevlerine ses olmalıyız
Adalet Nöbeti'nin 40'ıncı gününde aileleri ziyaret eden HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "Cezaevlerinin sesine ses olmalıyız" dedi.       YENİGÜN...
Adalet Nöbeti'nin 40'ıncı gününde aileleri ziyaret eden HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "Cezaevlerinin sesine ses olmalıyız" dedi.    

 

YENİGÜN HABER  –  Hasta ve infazları yakılan tutukluların serbest bırakılması talebiyle yakınlarının Diyarbakır Barosu hizmet binasında başlattığı Adalet Nöbeti 40'ıncı gününde devam ediyor. Aileleri eylemini HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş ve çatışmalarda yaşamlarını yitirmiş kişilerin ve cezaevindeki tutukluların yakınları ziyaret etti. Kürt sorunun çözümsüzlüğü ile yıllardır zulüm gördüklerini belirten ziyarete gelen isimler, nöbet eylemini sürdüren ailelerle uzunca dertleşti. Bu sırada duygusal anlar yaşandı.

Destek çağrısı

Nöbet eylemini sürdüren ailelerden İnci Güler de eyleme verilecek desteklerle cezaevlerinden cenazelerin çıkmasının önüne geçeceğini ifade ederek, "Bütün ailelere sesleniyoruz artık sesiz kalmayın" çağrısı yaptı

'İhlallerin takipçisi olacağız'

Beştaş ise gelinen süreçte cezaevlerinin işkence merkezlerine dönüştüğünü vurguladı. Cezaevlerinde son bir ayda yaşanan ölümleri kesinlikle normal bir ölüm olarak görmediklerini belirten Beştaş, "Ölümlerin birçoğu şüpheliydi. Son günlerde cezaevlerinde yaşanan işkence uygulamalarına ilişkin tutuklu yakınlarından onlarca başvuru oldu. Özellikle Tekirdağ 2 No'lu Cezaevi'nde çok ağır işkence uygulamaları var. Her gün ailelerin başvurularını alıyoruz bu konuda. Hukuka sahip çıkan bütün tutsak aileleri ve vicdan sahibi olan insanların ceza evlerine ses olması gerek. O yüzden de burada başlatılan Adalet Nöbetleri çok önemli. Cezaevlerini yansıtan hiç bir kanal yok, burada bizler de onların sesine ses olmalıyız, onları anlatmalıyız. Bizler yaşanan hak ihlallerinin takipçisi olacağız" dedi.

Ziyaret "Bijî berxwedana zindana" sloganları ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.