Video Haber - Diyarbakır'da 2021’in ilk cuma namazı kılındı!

Video Haber - Diyarbakır'da 2021’in ilk cuma namazı kılındı!
https://www.youtube.com/watch?v=sHgHTBfZc5M&ab_channel=DiyarbakirYenigun Diyarbakır’da 2021 yılının ilk cuma namazı kılındı. Kovid-19 salgını...

Diyarbakır’da 2021 yılının ilk cuma namazı kılındı. Kovid-19 salgını nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan Cuma namazı cemaati, araç kullanmadan evlerine en yakın camiye gitti. Yeni yıldan huzur ve sağlık dileyen Diyarbakırlılar, hayat pahlılığından da dert yandı

Süleyman Özdemir / YENİGÜN ÖZEL - Cuma namazını kılmak isteyen vatandaşlar, Koronavirüs tedbirleri kapsamında yılbaşı nedeniyle getirilen sokağa çıkma yasağından muaf tutuldu. Diyarbakır İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararla, Cuma namazına gitmek isteyenlerin araç kullanmamak kaydıyla en yakın camiye gitmelerine izin verildi. Bunun üzerine vatandaşlar, belirlenen kurallar çerçevesinde cuma namazını kılmak için evlerine en yakın camilere gitti. 2021 yılının ilk cuma namazını kılan Diyarbakırlılar, huzur ve sağlık dolu bir yeni yıl temennisinde bulundu.

‘Önümüzde ışık görünmüyor’

Diyarbakır tarihi Sur İlçesi’ndeki Ulu Cami’nde Cuma Nazını kılan Tahsin Güzel,  “Yeni bir cumadayız, yeni yılımız kutlu olsun ama önümüzde ışık görünmüyor, iyi gitmeyecekmiş gibi görünüyor. Peygamber efendimizin zamanında da demişler ‘bugün yarından daha iyidir’. Bu böyle gidecek yani” dedi.

‘Huzur içinde yeni bir yıl diliyorum’

Eşitsizlikten dolayı bu virüs piyasaya çıktığını savunan Sebahaattin Özeroğlu ise “Adaletsizlik, Amerika’nın, İngiltere’nin, Fransa’nın insanlara zulüm yapması, silah satması mesela Suriyeliler buraya geldi biz onlara baktık, hükümetimiz baktı diğer ülkeler üzerlerine kızgın su döküyordu. Yunanistan’da kızgın su döküyorlardı üzerlerine. Olacak iş mi ? Adam dışarıda kaldı şimdi dışarıda kalmış bir adamı sen nasıl evine almazsın? Türkiye aldı, gereğini yaptı. Bu yıl da Allah’tan hayırlı, mutlu, iyi, temiz ve sıhhatli günler, milletin beraber huzur içinde bir yıl geçirmesini diliyoruz” diye konuştu.

‘Emekliyim ama geçinemiyorum’

Hayat pahlılığı ve geçim derdinden yakınan Aziz Alkan da “İlk önce sağlık ve huzur. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Bundan başka hiçbir beklentimiz yok. Hayattır, öyle gelmiş öyle geçecek. Ekonomi yok zaten, asgari ücret olmuş 2800 TL insanlar neyle geçinecek. Ben emekliyim 1800 TL para alıyorum, nasıl geçineyim? Ek iş yapmazsam mümkün değil geçinemem ki ben. Bakın şu anda ben buradayım, emekliyim ama geçinemiyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.