1 Mayıs İstasyon Meydanı’nda kutlanacak

1 Mayıs İstasyon Meydanı’nda kutlanacak
Diyarbakır’da 1 Mayıs çalışmalarının startını veren emek ve meslek örgütleri, sendikal hak ihlalleri, savaş ve baskı politikalarına karşı emek,...

Diyarbakır’da 1 Mayıs çalışmalarının startını veren emek ve meslek örgütleri, sendikal hak ihlalleri, savaş ve baskı politikalarına karşı emek, barış, özgürlük ve demokrasi talebiyle İstasyon Meydanı’nda olacaklarını açıkladı

DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır’da bu yıl İstasyon Meydanında kutlanacak 1 Mayıs çalışmalarının startı verildi. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Tabipler Odası Diyarbakır Şubesi ve TMMOB’a bağlı meslek odaları üyelerinden oluşan tertip komitesi, Diyarbakır Valiliği’ne yaptığı resmi başvurudan sonra DİSK/Genel İş Sendikası 2 No’lu Şube’de basın toplantısı düzenledi. Burada konuşan Tertip Komitesi Başkanı Hasan Hayri Eroğlu, 1 Mayıs kutlamaları için hazırlıklara başladıklarını duyurdu.

“Baskı, yasak, tutuklama ve tecrit”

Ülkede yaşanan sorunlara karşı tepkisiz kalmayacaklarını ifade eden Eroğlu, “Bizler emek ve meslek örgütleri olarak ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Amed’te de 1 Mayıs kutlamalarının hazırlıklarını sürdürüyoruz. Ne yazık ki ülkemizde son yıllarda emekçilere ve emekten ve demokrasiden yana muhalefete karşı, baskı, yasak, tutuklama ve tecrit saldırıları artarak devam etmektedir. Bilindiği gibi 1 Mayıs’ın tarihi, aynı zamanda toplumsal mücadelenin, eşitlik ve özgürlük mücadelesinin tarihidir. Bizler 1 Mayıs’ta emek ve meslek örgütleri olarak; başta son günlerde reform paketi adı altında yeni kıdem tazminatı ve zorunlu BES uygulamaları yoluyla emekçilerin en temel haklarının sermayeye peşkeş çekilmesine karşı sesimizi haykırmak için bir araya geleceğiz. KHK ve kayyum marifetleriyle işinden atılan binlerce emekçinin hakkını aramak için bir araya geleceğiz. Kürt sorununun çözümünde otoriter ve baskıcı yaklaşımlara karşı, ülkede ve bölgede barış isteğimizi ısrarla savunmak için özgürlük için, demokrasi için, iş için, savaşsız bir dünyada sömürüsüz, insan onuruna yaraşır bir yaşam için bir araya geleceğiz” diye konuştu.

İstasyon meydanına davet

Herkesi adalet, barış, demokrasi, emek ve özgürlük taleplerini haykırma için alana davet eden Eroğlu, “Bu irade ve görüş birliğiyle; sendikal hak ihlallerine düşünce ve ifade özgürlüğüne yönelik girişimlere, savaş ve baskı politikalara ve doğal çevrenin katledilmesine karşın; emek, barış, özgürlük ve demokrasi için 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız” dedi. (MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.