Evlat nöbeti 46’ıncı gününde

Evlat nöbeti 46’ıncı gününde
Çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti 46’ncı gününde...

Çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti 46’ncı gününde de devam ediyor. Eylemlerini kararlılıklı sürdüreceklerini belirten aileler, “Çocuklarımızı almadan buradan gitmek yok” dedi. Bu arada sabah saatlerinde İl binası önüne konulan seçim otobüsü kısa süreli bir gerginliğe neden oldu

DİYARBAKIR YENİGÜN - Çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül'de HDP il binası önünde oturma eylemine başlayan ailelerin evlat nöbeti 46’ıncı gününde de sürüyor. Mardin'in Derik ilçesinden gelen Şeyhmus Kaya, İstanbul'da polis memuruyken, Muş'ta kardeşinin düğün konvoyuyla memleketine döndüğü sırada Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yol kesen örgüt mensupları tarafından kaçırılan oğlu Vedat Kaya'nın bulunması için oturma eylemine devam ettiklerini söyledi. Dün (önceki gün) yağmur yağdığını ve buna rağmen eylemlerine devam ettiğini kaydeden Kaya, "Biz yağmurda da buradayız, çamurda da buradayız, kar da yağarsa buradayız. Gördüğünüz gibi, bunlar otobüs çekiyor buraya. Bizim oturduğumuz yere otobüs çekiyor. Bütün engellemelere biz hiç aldırış etmeden buradayız, sonuna kadar buradayız. Bunların kökünü kurutmadan buradan gitmeyeceğiz. Bu çocuklarımızı almadan buradan gitmek yok. Bunlar sıkışmış artık. Ne yapacaklarını onlarda kendileri şaşırmışlar artık. Biz ölünceye kadar buradayız, biz burayı terk etmeyeceğiz. Bazen taciz yapıyorlar, bazen patates atıyorlar, taş atıyorlar, sıcak su döküyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, biz sonuna kadar buradayız. Kendi çocuklarını kurtarmak için ne gerekiyorsa yapsınlar” dedi.

“Türkiye eski Türkiye değil artık”

Bu arada aileler, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından şimdilik ara verilen Barış Pınarı Harekatı’nı başarılı buldu.  Oğlu Tuncay Bingöl'ün 5 yıl önce 14 yaşındayken örgtü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığını ileri süren acılı baba Şevket Bingöl, Mehmetçiklere tam destek verdiğini söyledi. Bingöl, "Allah Türkiye devletinden bin kat razı olsun. Bunların seslerini böyle kestiler. Sabah milletvekilleri geliyor bize saldırıyor. Niye, bu teröristleri savunuyor. Bunlar temizlendiği için çok güzel oldu. Türkiye sınırlarında artık kalmamaları için ben destekliyorum. Bir daha Türkiye’ye zarar vermemeleri için iyi oldu. Bunlara güzel bir ders oldu. Bunlar hak ettiklerini buldular. Amerika şimdi bunların üstüne oyun oynuyor. Şimdi gitsinler kendilerini Amerika oyununun içinde bulsunlar. Bu saatten sonrada artık yapacakları bir şey yok. Yani kalmadı. Türkiye Cumhuriyeti devleti buna fırsat vermez artık. Türkiye eski Türkiye değil artık. Türkiye güçlü bir devlettir. Diğer devletlere artık boyun eğmeyecek bir devlettir" diye konuştu.

Otobüs gerginliği yaşandı

Öte yandan sabah saatlerinde HDP il binasına gelen aileler, her gün oturdukları il binası önüne otobüs çekildiğini gördü. Güvenlik güçleri partililere kamuya açık alanın işgal edildiğini ve otobüsü kaldırmaları gerektiğini bildirdi. Görüşme sırasında HDP’li il yöneticileri genel merkez talimatıyla otobüsü oraya getirdiklerini ve kaldırmayacaklarını kaydetti. Polis ekipleri, otobüsün kaldırılması yönünde çalışma yaparken, il binasına giren HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz, ile oturma eylemi yapan aileler arasında sözlü gerginlik yaşandı.  Aileler ile HDP’liler arasında kısa süreli gerginliğin ardından Saliha Aydeniz ve partililer içeri girerken, polis, otobüsün kaldırılması için çalışmalarına devam etti. Otobüsün kaldırılması sırasında aileler, HDP il binasının başka bir tarafında oturma eylemlerine devam etti. Daha sonra partinin park halindeki seçim otobüsü iş makinesiyle kaldırılarak, oturma eylemi yapan aileler için çadır kuruldu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.