VİDEO HABER - Sürücülerden ÖTV tepkisi: Kaldırılsın

VİDEO HABER - Sürücülerden ÖTV tepkisi: Kaldırılsın
Son dönemde akaryakıtta üst üste yaşanan zamların ardından benzinde 1,63, motorinde ise 1,65 kuruşluk indirimin ÖTV nedeniyle pompaya yansımamasına tepki...
Son dönemde akaryakıtta üst üste yaşanan zamların ardından benzinde 1,63, motorinde ise 1,65 kuruşluk indirimin ÖTV nedeniyle pompaya yansımamasına tepki gösteren sürücüler, hükümete akaryakıttaki ÖTV'yi kaldırması çağrısında bulundu

YENİGÜN HABER - Döviz kurlarında yaşanan düşüşten sonra akaryakıtta ciddi anlamda indirim beklediklerini dile getiren sürücüler, ancak açıklanan indirimlerin ÖTV nedeniyle pompalara yansımamasının kendilerine bir fayda sağlamadığını söyledi. Akaryakıta gelen indirimin ÖTV nedeniyle pompalara yansımamasına tepki gösteren araç sürücüleri, araçlarına binemez hale geldiklerini belirtti. Döviz kurlarının yükselmesiyle neredeyse her kalemde fahiş oranda fiyata artışının yaşandığını belirten sürücüler, hükümetin ilk önce akaryakıttaki ÖTV'yi kaldırıp halka ucuz yakıt vermesi gerektiğini ifade etti.

‘Akaryakıttaki indirimlerin pompaya yansımasını bekliyoruz’

Yapılan indirimlerin ÖTV engeline takılmasını eleştiren sürücü Serdar Olgun, yüksek akaryakıt fiyatlarını düşmesi için hükümetin akaryakıtta ÖTV'yi kaldırması gerektiğini kaydetti. Olgun, "Akaryakıt fiyatları çok fazla yükseldi. Artık düşmesini ve pompaya yansımasını istiyoruz. Akaryakıtta ÖTV'nin kalkmasını istiyoruz. Artık yakıt alamıyoruz. Eskiden 100 liraya alıyorduk bir süre yetiyordu, şu anda yine 100 liraya alıyorum ama eskisi gibi aracımızı kullanamıyoruz. Akaryakıtta yapılan indirimlerin pompaya yansımasını bekliyoruz." diye konuştu.

‘Akaryakıttaki ÖTV kaldırılsa sürücüler biraz rahatlar’

Hükümetin akaryakıttan aldığı ÖTV'yi artık kaldırması gerektiğini ifade eden bir diğer sürücü Beyar Cayiş, "Son zamanlarda akaryakıta yapılan zamlar bizi bezdirdi. Akaryakıta 3 lira zam yapıp bir lira indirim yapılması hiçbir şeyi değiştirmiyor. Devletten istediğimiz akaryakıttaki ÖTV'yi kaldırmasıdır. Dolar kuru çok yükseldi ancak şu anda düşmüş. Fakat bu düşüş halen ne pompaya ne de gıda fiyatlarına yansımadı. Şu anda yapılan indirimlerin bize bir avantajı yok. Özellikle akaryakıttaki ÖTV kaldırılırsa vatandaş belki biraz rahatlar. Şu anda artık aracımızı kullanamaz hale geldik." dedi.

‘Artık akaryakıttaki ÖTV'nin kaldırılsın’

Sürücü Rıdvan Ekin, "Şu anda benzinin fiyatı 10 liranın üstünde ve çok yüksek durumda. Artık yakıt fiyatının düşmesi gerekiyor. Daha evvel depolarımızı fullerken şu anda 50 liraya ancak alabiliyoruz. Bu millete çok yazık oluyor. Artık akaryakıttaki ÖTV'nin kaldırılmasını istiyoruz." dedi.

‘Bu koşullarda hayatımızı sürdüremiyoruz’

Hayat pahalılığından dolayı artık geçinemediklerini belirten motosiklet sürücüsü Abdurrahman Kılıntoprak ise hükümetin hem akaryakıta hem de diğer ürünlerde de indirim yapmasını istedi. Kılıntoprak, "Benzin çok pahalı, indirim yapılmasını istiyoruz. Özellikle akaryakıtta ÖTV'nin kaldırılmasını istiyoruz. Her seferinde 30-40 lira yakıt alıyorum, o da yetmiyor. Aldığımız parayla geçinemiyoruz artık. Devletten indirim bekliyoruz çünkü bu koşullarda hayatımızı sürdüremiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.