Video Haber - “Bu sene rekoltede ciddi bir düşüş söz konusu değil”

Video Haber - “Bu sene rekoltede ciddi bir düşüş söz konusu değil”
Geçen yıl kuraklık nedeniyle büyük bir ürün kaybının yaşandığı hububatta, bu yıl yüksek verim bekleniyor. Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin...

Geçen yıl kuraklık nedeniyle büyük bir ürün kaybının yaşandığı hububatta, bu yıl yüksek verim bekleniyor.

Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl buğday başta olmak üzere hububatta rekoltenin yüksek olmasını beklediklerini söyledi.

Üretimin geçen yıla oranla çok daha iyi olduğunu belirten Aydiş, şu ana kadar hububatta herhangi bir sıkıntının yaşanmadığını ifade etti.

Yaklaşık üç hafta sonra buğday hasadına başlanacağını aktaran Aydiş, buğdaydan önce arpa hasadının yapılacağı bilgisi paylaştı.

“Tarımda sıkıntı herkese yansıyor”

Geçen yıl kuraklık nedeniyle epey sıkıntı yaşadıklarını anımsatan Aydiş, “Bir ay öncesine kadar dahi korkumuz yağmurun yapmamasıydı. Çünkü geçen sene kuraklık olduğu için bu sene de kuraklık olmuş olsaydı büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalırdık. Tabi tarımda sıkıntı olduğu zaman bütün kesimlerde sıkıntı oluyor. Tüccarda, sanayicide, bütün gelir gruplarında sıkıntı oluyor.” dedi.

“Yüzde 10-15 gibi bir kaybımız olacak”

Şu anda ekinlerde herhangi bir sıkıntının görülmediğini vurgulayan Aydiş, “Allah’a çok şükür biraz geç olsa da yağmurlar yağdı. Yağmurun geç yağmasından ötürü belki bütün ürünlerde yüzde 10-15 gibi bir kaybımız olacak ama buna da çok şükür. Şu saate kadar ekinlerimizde bir sıkıntı yok.” diye konuştu.

“Bu sene rekoltede ciddi bir düşüş söz konusu değil”

Birkaç hafta sonra hasada başlayacaklarını ifade eden Aydiş, konuşmasına şöyle devam etti:

“20-25 gün sonra buğday hasadına başlayacağız sanırım. Tabi buğdaydan 10-15 gün önce arpa hasadı olacaktır. Şu anda bütün ekinlerde Allah’a çok şükür hiçbir sıkıntı yok. Bundan sonrada inşallah dilim varmıyor ama bir dolu yağışı olmasa bir sıkıntı olacağını tahmin etmiyorum. Bu sene rekoltede ciddi bir düşüş söz konusu değildir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.