Video Haber - Açık oto pazarında bayram yoğunluğu

Video Haber - Açık oto pazarında bayram yoğunluğu
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi araç almak ve aracını satmak isteyenler açık oto pazarları ve galericilerin yolunu tutuyor. Coronavirus sürecinde yaşanan...

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi araç almak ve aracını satmak isteyenler açık oto pazarları ve galericilerin yolunu tutuyor.

Coronavirus sürecinde yaşanan çip krizi sıfır araçların üretimini sekteye uğratınca insanlar ikinci el araçlara yönelmek zorunda kaldı. Artan kur fiyatları, internetten satılan araçlar ve sıfır araçlardan alınan vergilere gelen zamlar da araç fiyatlarında artışlar yaşanmasına neden oldu.

Yaşanan fiyat artışlarını ve araç piyasasındaki istikrarsızlığı değerlendiren araç sahipleri ve alıcılar, piyasanın düzelmesi için vergilerin sıfırlanması ve sıfır araçların piyasaya sunulması gerektiğini söylediler.

“Herkes kafasına göre fiyat yazıyor”

Araç piyasasının çok yüksek olduğunu hatırlatan Cumali Gülmez, “Sattığımız aracın yerine yenisini alamıyoruz. Yetkililerin bu duruma bir el atması gerekiyor. Herkes kafasına göre fiyat yazıyor. Böyle ulunca da piyasa duruyor. İnternetten araç satışı da piyasayı etkiliyor. Sıfır araç gelmediği için de insanlar ellerindeki araçlara yüksek meblağlar yazıyor.” dedi.

Abdullah Çok ise “Eskiden 14-15 bin TL olan araç fiyatları şu an çok yükseldi. Bayram öncesi olduğu için insanlar araç almak istiyor ama alamıyor. Çünkü fiyatlar çok yüksek.” ifadelerini kullandı.

“Miladı dolmuş araçlara 60-70 bin TL istiyorlar”

Araç satmak için oto pazarına geldiğini belirten Harun Şimşek de “Miladı dolmuş araçlara 60-70 bin TL istiyorlar. Bu araçların bu kadar pahalı olmaması gerekiyor. Araç fiyatlarının armasının nedeni enflasyon ve insanlarımızdaki fırsatçılıktır.” diye konuştu.

Şimşek, “Araç ÖTV’lerinin sıfırlanması gerekiyor. Hükümetin acilen bu duruma el atması lazım. Her şeyin fiyatı düşsün. Ömrü dolmuş araçlara 60-70 bin TL veriyorlar. Bu insanlara yazıktır.” ifadelerini kullandı.

“Ne satıcı satabiliyor ne de alıcı alabiliyor”

Atilla Demir de şu ifadeleri kullandı:

“Artan vergilerden dolayı sıfır araç alınamıyor. İnsanlar mecburen ikinci el araçlara yöneliyor. İkinci elde de fiyatlar uçmuş durumda. Yakıt fiyatları yüksek olmasına rağmen insanlar zorunlu oldukları için araç alıp satıyor. Bu piyasadan mağdur olan yalnızca millettir. Burada binlerce insan var ama kuru kalabalıktır. Ne alıcı alabiliyor ne de satıcı satabiliyor. Alıcı fiyattan dolayı alamıyor satıcı da sattığında yenisi alamayacağı korkusu ile satamıyor.”(İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.