VİDEO HABER - 45 derece sıcağın altında salatalık hasadı

VİDEO HABER - 45 derece sıcağın altında salatalık hasadı
Batman’da seralarda salatalık hasadı devam ederken çiftçiler yaklaşık 45 derece sıcağın altında hasat için büyük çaba sarf ediyor   Batman...
Batman’da seralarda salatalık hasadı devam ederken çiftçiler yaklaşık 45 derece sıcağın altında hasat için büyük çaba sarf ediyor

Batman merkeze bağlı Balpınar beldesi Yeniköy Mahallesi’nde kurulan seralarda başlayan salatalık hasadı bunaltıcı sıcakların altında devam ediyor.

Serada yılda üç kez salatalık hasadı yapan çiftçi Aydın Tekin, seracılığın bölgede en önemli geçim kaynakları olduğunu söyledi.

Yaklaşık 45 derece sıcağın altında yetiştirdikleri salatalığı hasat etmeye devam ettiklerini belirten Aydın, hasadın 15 güne kadar süreceğini anlattı.

“Geçim kaynağımız seradır”

Tek mesleklerinin çiftçilik olduğunu ifade eden Tekin, “Çiftçilik ile uğraşıyoruz. Özellikle birkaç senedir sera işiyle uğraşıyoruz. Sera işlerimiz şayet ürünlere bir hastalık vurmasa elhamdülillah iyidir. Özellikle kırmızı örümcek dediğimiz bir hastalık var, o olmazsa işlerimizden memnunuz. Sera işi bizim köyde geçim kaynağımızdır. Köyümüzde yaklaşık 350-400 dönüme yakın sera var. Seraların haricinde köylüler mısır, domates, buğday, karnabahar, lahana gibi birçok ürün ekiyor.” dedi.

“15-25 Ağustos arasında tekrar salatalık ekeceğiz”

Serada birinci ürün olarak salatalıkları 15 Mart’ta ektiklerini aktaran Aydın, “İlk verimini ise 25-30 Nisan arasında topluyoruz. İlk ürünün hasadı halen devam ediyor ve bu 15 güne kadar devam edecektir. Ardından bunları söküp toprağı jelatinleştireceğiz ve 15-25 Ağustos arasında ikinci ürün olarak tekrar salatalık ekeceğiz. Kışa doğru hasat devam edecektir.” Diye konuştu.

“Fiyatlar çok istediğimiz gibi değil”

Serada topladıkları salatalıkları Batman Sebze ve Meyve Hali’ne götürüp sattıklarını dile getiren Aydın şöyle devam etti:

“Bu sene fiyatlar çok istediğimiz gibi olmasa da orta şekerdi. Ama yaşanan pahalılık oranına göre fiyatlar düşük. Ortalama kilosunu 2 buçuk lira ile 3 lira arasında sattık. Daha önce devlet köyümüze seralar için naylon yardımında bulunuyordu ama sonradan burası baraj bölgesi olduğu için şu anda o desteği alamıyoruz. Yetkililerden bize tekrar naylon desteği vermelerini talep ediyoruz.”

“Eşime yardımcı oluyorum”

Ev işinden sonra aile geçimine katkıda bulunmak için serada salatalıkları toplayan Nurhan Tekin, “Geçim sıkıntısı olduğu için eşime ve çocuklarıma yardımcı olmak için salataları toplamaya geldim. Bununla beraber ev işi ve hayvanlarımıza da bakıyorum. Bu şekilde geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz. Zorlansam da işimizden memnunuz ve Allah’a şükrediyorum.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.