TESK: Küçük işletmeler desteklenmeli

TESK: Küçük işletmeler desteklenmeli
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zincir marketlerin açma kapama saatleri, koşullanma yerleri, nüfusa göre açılma oranları, haftada 1 gün tatil ve...
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zincir marketlerin açma kapama saatleri, koşullanma yerleri, nüfusa göre açılma oranları, haftada 1 gün tatil ve çalışanların da haklarının korunacağı bir düzenleme yapılması çağrısında bulundu.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı açıklamada, binlerce mağazası olan büyük işletmelerle esnafın mücadelesinin sürdüğünü belirtti.

Palandöken, "Sattıkları ürün bazında 70-80 sektörü ilgilendiren haksız rekabet yüzünden küçüklerin aleyhine işleyen bir süreç var. Esnafımız ile tüketicilerin korunması için küçük işletmeler desteklenmeli." dedi.

Palandöken, şu çağrılarda bulundu:

"Büyük marketler tedarikçiden daha ucuza ürün sipariş ederken sermayesi ve işletmesi küçük olan esnafımız tedarikçiden yüksek fiyattan ürün aldığı için, zincir marketlere göre kâr marjı daha düşük. Perakende Yasası ile tedarik zincirini düzenleyen bir uygulama hayata geçirilmeli.

Zincir marketlerin açma kapama saatleri, koşullanma yerleri, nüfusa göre açılma oranları, haftada 1 gün tatil ve çalışanlarında haklarının korunacağı bir düzenleme yapılmalı. Belli nüfusun altındaki ve belirtilen mesafe aralığına uymayan yerlerde işletme açılmamalı." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.