Şanlıurfa’da elektrik faturalarından şikâyetçi olan esnaf yol kapattı; “Soygun var, TEDAŞ zulmüne hayır”

Şanlıurfa’da elektrik faturalarından şikâyetçi olan esnaf yol kapattı; “Soygun var, TEDAŞ zulmüne hayır”
Şanlıurfa esnafı, elektrik faturalarının yüksekliğine tepki göstererek kentin en işlek caddesini trafiğe kapattı. , “Soygun var, TEDAŞ zulmüne hayır”...
Şanlıurfa esnafı, elektrik faturalarının yüksekliğine tepki göstererek kentin en işlek caddesini trafiğe kapattı. , “Soygun var, TEDAŞ zulmüne hayır” pankartı asan esnaf, zamlarla ilgili Şanlıurfalı siyasetçilerin sessiz kalmasını eleştirdi

Şanlıurfa’da DEDAŞ’ın elektrik faturalarına tepki gösteren esnaf, Bahçelievler’de bulunan Şevket Mahallesi’nde toplandı. Gazeteduvar’ın haberine göre kentin en işlek caddesini trafiğe kapatan esnaf, “Soygun var, TEDAŞ zulmüne hayır” pankartı astı. Eylemde elektrik faturalarını göstererek zamlara tepki gösteren esnaf, Şanlıurfa’yı temsil eden siyasetçilerin konuya sessiz kaldığını belirtti.

‘Faturam bin lira zamlı geldi’

Kentte kuaförlük yapan Savaş Eşsiz, geçen ay gelen faturasının 1413 TL olduğunu, aynı kullanımı yapmasına karşın bu ay gelen faturasının ise 2 bin 360 TL olduğunu söyledi. Aynı kilowatt kullanım yapmasına karşın arada bin TL fark olduğunu belirten Eşsiz, “Bu fiyat 15 gün zamlı, 15 gün zamsız bedel. Bir aylık zamlı bedel geldiğinde herhalde 3-4 bin TL fatura çıkacak” dedi. “Millet ekonominin altında ezilirken biz bu faturalarla nasıl başa çıkacağız” diye tepki gösteren Eşsiz, DEDAŞ tarafından kendilerine, ‘Yüzde 20’den fazla aşım yapmışsınız, gelin limit artırımı yapın ki size ona göre fatura gönderelim’ denildiğini belirtti. Limit artırımı yapmadıkları takdirde ‘Size beş kat fatura göndereceğiz’ denildiğini iddia eden Eşsiz, devlet yetkililerinden, vekillerden ve belediye başkanından destek talep etti: “Kim duracak bu milletin arkasında? Her yere gittik, başvuru yaptık. Kimse sesini çıkarmıyor.”

‘Bu bizim için haksızlık’

Kuaför Metin Yıldıztaş ise geçen ay bin lira, bu ay 2 bin 200 TL fatura geldiğini söyledi. Haksızlığa uğradıklarını söyleyen Yıldıztaş, “Bize en son gelen faturalara göre güya sayacımızın anlaşma gücünü yüzde 20 aşmışız. Bu bizim için haksızlık. Daha fazla fatura ödememiz gerekiyormuş. Yüzde 127 zam istiyorlar. Nerede bu devlet, nerede milletvekilleri? Kapı kapı dolaşıp izin isteyen vekiller nerede? Nerede bu şehrin valisi? Bize yardımcı olsun, sesimizi duysunlar” diye tepki gösterdi.

‘Boğazımızı doyuramıyoruz’

Faturaları ödeyebilmek için ekmekten, yemekten, giyimden kıstıklarını belirten zücaciyeci Ömer Peltek ise bu ay 780 TL, geçen ay 1400 TL fatura geldiğini söyleyerek, “Daha neyden kısalım? Çoluk çocuğumuzun rızkını bunlara yatırıyoruz, boğazımızı doyuramıyoruz” dedi. Bir başka esnaf ise “Bu DEDAŞ zulmüne son verilmezse, seçim zamanı sandıkta görüşeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.