Mezopotamya 10’uncu İnşaat Fuarı başladı!

Mezopotamya 10’uncu İnşaat Fuarı başladı!
Mezopotamya 10’uncu İnşaat Fuarı, Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı. Açılış töreninde konuşan Diyarbakır Valisi  Münir...
Mezopotamya 10’uncu İnşaat Fuarı, Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı. Açılış töreninde konuşan Diyarbakır Valisi  Münir Karaloğlu, “Diyarbakır insanlığın yerleşik hayata geçtiği Yukarı Mezopotamya’da önemli bir yerleşim yeri. Mağara döneminden bugüne kadar inşaat sektöründeki yaşanan bütün değişimleri, kullanılan bütün malzemeleri Diyarbakır’da görme şansımız var. Diyarbakır öyle bir yer” dedi

Gülbahar Altaş / YENİGÜN HABER - Mezopotamya 10’uncu İnşaat Fuarı, Diyarbakır’da kapılarını ziyaretçilerine açtı. Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde 3-6 Mart tarihleri arasında misafirlerini ağırlayacak olan İnşaat Fuarının açılış törenine Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO)  Başkanı Mehmet Kaya ile iş insanları katıldı. Burada konuşan İl Valisi Karaloğlu, kentte inşaat sektörüyle ilgili uluslararası katılımlı fuarın düzenlenmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

‘Diyarbakır tarihe tanıklık eden bir yer’

Diyarbakır’da tarihi yapıların yanı sıra modern tarafının da olduğunu vurgulayan Karaloğlu,  “Diyarbakır'a baktığımızda bir taraftan33 medeniyetin bize bırakmış olduğu miras, çok ciddi bir tarihsel yapı stoğumuz; Köprülerimiz, hanlarımız, camilerimiz, kiliselerimiz sivil mimar örneklerimiz var. Bir taraftan da modern Diyarbakır'a baktığımızda çağın mimarlık örneklerini inşaat teknolojilerini görebileceğimiz de kentin bir modern tarafı var.” Kentin tarihe tanıklık ettiğini kaydeden Karaloğlu, “Diyarbakır insanlığın yerleşik hayata geçtiği Yukarı Mezopotamya’da önemli bir yerleşim yeri. Mağara döneminden bugüne kadar inşaat sektöründeki yaşanan bütün değişimleri, kullanılan bütün malzemeleri Diyarbakır’da görme şansımız var. Diyarbakır öyle bir yer” diye konuştu.

‘Diyarbakır’ın fuarcılık potansiyeli var’

Ham malzemede küresel fiyat artışları ve pandemi sürecine rağmen kentte güzel projelerin devam ettiğine dikkat çeken Karaloğlu, fuarın önümüzdeki dönem büyütülerek gayrimenkul sektörünün de ilave edilmesi gerektiğini aktardı. Diyarbakır’ın fuarcılık potansiyeli olduğunu vurgulayan Karaloğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Fuarları dolu yapmak lazım, gerçekten hangi sektörde yapıyorsak o sektöre katkı verecek hale getirmemiz, o sektörün yeniliklerinin burada konuşulması lazım. Bugün inşaat sektörünün konuşuyorsak mutlaka inşaat sektöründe yeni trendler, mimari trendleri, yeni inşaat malzemelerini, teknikleri, teknolojileri, makineleri mutlaka bu fuarda konuşmamız, bu fuarda sektörün bilgisine ilgisine sunmamız lazım. Yoksa toplandık dağıldık şeklinde değil, mutlaka sektörlerine katkı verecek, sektörlerini büyütecek fuarlar olmalı” Karaloğlu, inşaat fuarının dışında turizm ve tarım, hayvancılık sektörünün olacağı büyük fuarların kentte yapılacağını sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından katılımcılar açılış kurdelesini kesti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum