Hekimler: 7200 Ek Gösterge uygulansın

Hekimler: 7200 Ek Gösterge uygulansın
Diyarbakır’da basın açıklaması yaparak çalışma koşullarına dikkat çeken hekimler, 7200 Ek Gösterge ve yükseltilmiş özel hizmet tazminatının maaşlarına...

Diyarbakır’da basın açıklaması yaparak çalışma koşullarına dikkat çeken hekimler, 7200 Ek Gösterge ve yükseltilmiş özel hizmet tazminatının maaşlarına yansıtılmasını talep etti

Gülbahar Altaş / YENİGÜN HABER - Diyarbakır Tabip Odası, 7200 Ek Gösterge ve Yükseltilmiş Özel Hizmet Tazminatı oranına ilişkin dernek binalarında basın açıklaması yaptı. "Emek bizim söz bizim. Emekliliğe de yansıyacak yaşanabilir temel ödeme istiyoruz" yazılı pankartın açıldığı açıklamada konuşan Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, "TTB olarak emeğimizin görünmesini, hakkımızın ödenmesini istiyor, ek ödeme değil tek ödeme istiyoruz" dedi. Çalışma koşulları ve sağlık sistemi bozukluklarının yanı sıra hekimlerin geçinme sorunu olduğunu söyleyen Turan,  hekim ve tüm sağlık çalışanlarının Mart 2020’den itibaren Kovid-19 salgınıyla birlikte iş yüklerinin daha da arttığını kaydetti.

‘Ücretlendirme modeli emek sömürüsüdür’

“'Hakkınız ödenmez' denmiş ve gerçekten ödenmemiş” diyen Turan, sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığında alkıştan öteye gidilmediğini aktardı. Adaletsiz ve çoğunlukla ödenmeyen ek ödeme süreçlerinin yaşandığına değinen Turan, "Ek ödeme adaletsizliği çalışma barışını bozmaktan başka bir işe yaramadığı gibi ödemeler ne düzgün dağıtılabilmiş, ne de adil olmuştur. Ek ödeme adı altında verilen, geleceğimize hiçbir yansıması olmayan ücretlendirme modeli emek sömürüsünden başka bir şey değildir" diye belirtti.

‘Taleplerimiz yerine getirilsin’

Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konsey Üyesi Halis Yerlikaya ise, yaptıkları hizmeti daha iyi vermek için mücadele ettiklerini belirterek, “En az yüzde 50 enflasyon var. Bizim maaşlarımız bile bize yetmiyor, toplumun diğer kesimlerini düşünemiyoruz. Maaşlarımız gittikçe azalıyor. Biz de geçimimizi sağlayamıyoruz. Taleplerimizin yerine gelmesini istoruz. Sağlık çalışanlarının birçoğu istifa ediyor ya da yurt dışına çıkıyor. Öyle bir kaos var ki insanlar hastanelerde tedavi göremiyor. Bu kaos yurttaşların ölümüne sebep olacaktır. Biz bu sorunların çözülmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.