HDP’den sanayi esnafına ziyaret!

HDP’den sanayi esnafına ziyaret!
Diyarbakır'da sanayi esnafı, ziyarete gelen HDP'lilere dert yanıp, sorunlarına çözüm istedi. HDP'li Garo Paylan ise “Yolsuzluk çarkını kırabilirsek...
Diyarbakır'da sanayi esnafı, ziyarete gelen HDP'lilere dert yanıp, sorunlarına çözüm istedi. HDP'li Garo Paylan ise “Yolsuzluk çarkını kırabilirsek düzelir” dedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, beraberindeki partililerle birlikte Diyarbakır'da bir dizi ziyaretlerde bulundu. MA’da yer alan habere göre Paylan ve beraberindeki heyetin ilk durağı, sanayi esnafı oldu. Paylan, kendisine yoğun ilgi gösteren esnafın sorunlarını dinleyerek, yüksek faturaları inceledi.

‘İşler azaldı, faturalar yükseldi’

Paylan ve beraberindekiler, Atatürk Sanayi Sitesi Başkanlığı’nda bulunan esnaf ziyaretinde ülkenin durumunu konuştu. Paylan, esnafların sorunlarını tek tek dinledi. Esnaflar, ekonomik krizden dert yanarak, "Esnaf çok mağdur durumda. En çok da bu zam ve elektrik faturaları bizi etkiliyor. İşler azaldı, faturalar yükseldi. 3 ayda yüzde 500 zam geldi” dedi.  Esnafların sorunlarına çözüm gücü olmak istediklerini ifade eden Paylan ise, Meclis'teki bütçe görüşmelerini anımsatarak, "Biz bütçe görüşmelerinde bu sorunları dile getirdik. Ekonomide en önemli şey güvendir. Tayyip bey, 'ben bilirim' diyor. Ama ekonomide de bilim vardır. Üstatlar bilir. Her şey zamlandı, enflasyon patladı. Kim kazanıyor? Bankalar kazanıyor, esnaf ise kaybediyor. Ekonominin bütün dengeleri bozuldu. Halkın enflasyonu en az yüzde yüz. Temel ihtiyaçlara bakın hepsi zamlı. Akılcı ekonomik ve siyasi politikalara dönmeliyiz. Ama Tayyip bey böyle dediği için hem kendini hem de ülkeyi batırıyor” diye konuştu.  Paylan, sonrasında çevredeki lastikçileri ziyaret etti. Burada yüksek faturaları HDP'lilere gösteren esnaflar, “DEDAŞ zulmü de değil, bu haraç kesimi gibi bir şey" tepkisinde bulundu.

‘Birçok esnaf kepenk kapatıp gidecek’

Ziyaretin bir sonraki durağı Oto Tamircileri 2'nci Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı oldu. Gelirin az giderin ise çok olduğunu kaydeden Kooperatif Başkanı Hasan Arslan, "İş çığırından çıkmış. Birçok esnaf kepenk kapatıp gidecek. Son dönemlerde patlama noktasına geldik. Bizim buradaki çektiğimiz acıları Meclis'te söyleyin. Sizden ricamız budur. Bizi en çok etkileyen sorunların başında elektrik ve doğalgaz faturaları geliyor. 'Susma sustukça sıra sana gelecek' sloganı vardı, doğru oldu. Susmayacaktık" diye kaydetti.

‘Patlama eşiğindeyiz’

Krizlerin, itiraz ede ede düzelebileceğine dikkati çeken Paylan, şunları söyledi: "Bıçağın kemiğe dayandığını göstermemiz gerekiyor. Bu düzen yıllardır Kürdü dövüyordu. Ama bu zamlarla eylemler gelişti ve gördük ki bu düzen de artık herkes eziliyor. Durgunluk içinde enflasyon yaşıyoruz. Bu en kötüsü. Bir soygun çarkı var. Derenin başını tutmuşlar, size damlaları geliyor. Bu yolsuzluk çarkını kırabilirsek düzelebiliriz. Demokratik bir değişim şart. Sosyal patlamanın eşiğindeyiz. Halkça bir ekonomik düzen sağlarsak bu çark düzelir." Paylan ve beraberindekiler, daha sonra 3' üncü Sanayi Sitesi esnafını ziyaret etti. Paylan, burada da doğalgaz ve elektriğin ücretsiz verebilecek bir ekonomik politika oluşturabileceklerini aktardı. Paylan, "Çözüm sürecinde bu kadar para harcanmıyordu. Şimdi 250 milyar hava saldırılarına gidiyor. Askere, polise, saraylara ve yandaşlara gidiyor. Siz üretiyorsunuz, onlar yiyor" ifadelerini kullandı. Ziyaretin son durağı Ofis semtindeki Yeraltı Çarşısı esnafı oldu. HDP'liler burada da yoğun ilgiyle karşılandı. Ekonomi ve ülkenin gidişatı ziyaretin temel gündemi oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.