Gözler emekli maaşlarına çevrildi; İki ayrı formül gündemde

Gözler emekli maaşlarına çevrildi; İki ayrı formül gündemde
YENİGÜN HABER –  Asgari ücrette yüzde 50.5'lik artıştan sonra 13 buçuk milyon emekli maaşlarına yapılacak zam oranını merak ediyor. Çalışma Bakanı...

YENİGÜN HABER –  Asgari ücrette yüzde 50.5'lik artıştan sonra 13 buçuk milyon emekli maaşlarına yapılacak zam oranını merak ediyor. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin emekli maaşına yapılacak zamla ilgili, "Bu çalışmayı çok kapsamlı bir şekilde yürütüyoruz" demişti. Yeni Şafak gazetesi, emekliler için düşünülen zam oranı için farklı formüller üzerinde çalışıldığını açıkladı.

Üzerinde çalışılan iki ayrı formül bulunuyor. Emekli maaşlarına yıllık bazda asgari ücret ya da yüzde 40'lar düzeyinde bir zam yapılması sözkonusu.

SGK ve özellikle de Bağ-Kur emeklileri arasında asgari ücretin yarısından az maaş alan bir grup bulunuyor.

Yeni Şafak'ın aktardığına göre, üzerinde durulan ilk formül düşük maaş alan emeklilere seyyanen yapılacak zam ile maaşın belli düzeye çekilmesi yönünde. Bunun üzerine ayrıca bir zam gündeme gelebilecek.

Enflasyon artı yüzde 25

Üzerinde durulan ikinci formül ise emeklilere asgari ücret kadar ya da buna yakın bir zam verilmesi. Bu konudaki alt rakam ise SGK ve Bağ-Kur emeklilerine yıllık yüzde 40'lar civarında zam olması.

Şu anda üzerinde durulan hesaplamalar SGK ve Bağ-Kur emeklisine enflasyon+yüzde 25 zam şekilde yapılıyor. Bu da yüzde 40'lar civarında artış anlamına geliyor (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.