ESK Diyarbakır’da 80 kişilik kota!

ESK Diyarbakır’da 80 kişilik kota!
Et ve Süt Kurumu’nun kırmızı et fiyatlarında yaptığı yüzde 48 zamdan sonra ESK Diyarbakır Satış Mağazası önünde “ucuz et” kuyruğuna giren...
Et ve Süt Kurumu’nun kırmızı et fiyatlarında yaptığı yüzde 48 zamdan sonra ESK Diyarbakır Satış Mağazası önünde “ucuz et” kuyruğuna giren vatandaşlar, 80 kişilik fiş sırasına girebilmek için çaba harcıyor.  Geçim sıkıntısı çektiklerinin altını çizen vatandaşlar, 2 ayda bir et alamaya geldiklerini söyledi

Et ve Süt Kurumu, girdi maliyetlerindeki artıştan kaynaklı kırmızı et fiyatlarına yüzde 48 zam yaptı. Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü, ete yapılan yüzde 48 zammın nedeni ise şöyle açıkladı: “Et ve Süt Kurumunun Türkiye genelinde sadece 18 adet satış mağazasında, nihai tüketiciye satılan ürünlerin fiyatlarında düzenlemeye gitmesi, kırmızı et piyasasını etkilemeyecektir. ESK mağazalarında, bugüne kadar piyasanın %66 altında fiyatla tüketiciye ulaştırılan ürünler, artan karkas kesim maliyetleri nedeniyle yapılan fiyat düzenlemesinden sonra piyasanın %15 altında satılmaktadır.”

Günlük 80 kişilik fiş kotası

Sur Ajans’ta yer alan habere göre Et ve Süt Kurumu’nun 18 mağazasından bir de Diyarbakır’da. Diyarbakır ESK Mağazasında “ucuz et” alabilmek için sabahın erken saatlerinde sıraya giren yurttaşlar, geçim zorluğunun yanında bir de 80 kişilik fiş sırası kotasıyla mücadele ediyor. Günlük 80 kişi arasına girebilmek için saatlerce sıra bekleyen yurttaşlar, et fiyatlarından şikayet ediyor.

‘Şaşırmışız, ne yapacağımızı bilmiyoruz’

Sabahın erken saatlerinde “ucuz et” alabilmek için kuyruğa girdiğini ancak 80 kişilik fiş sınırlaması olduğu için fiş alamadığını ifade eden emekli bir vatandaş, et fiyatlarına ilişkin şunları söyledi:

“Kuşbaşı 66 lira idi şimdi 96 lira olmuş. Kavurma 86 lira iken şuan 127 lira olmuş. Bir kilo kavurma alıp eve götüremiyoruz. Sabahtan beri gelmişim burada beliyorum, fiş bile almamışım. Bir sürü millet fişsiz olarak sıraya girmiş durumda. Sabah saat 7’den beri gelmişiz ve saat 12:00’ye kadar sıra bize ya gelir ya gelmez. Et fişi 80 kişiliktir ve daha fazlasına sıra vermiyorlar. 80 kişiden sonra et kalıyorsa veriyorlar ama kalmazsa bir sonraki gün yine sabahın altısında gelip fiş sırasına giriyoruz. Saat 7’de fiş sırası açılıyor. Et satış mesaisi de 9’da başlıyor. Emekliyim ve bir kilo et alamıyorum. Bir kilo tavuğun kilosu 35 lira olmuş. Bir koli yumurta 45 TL olmuş. Geçen ay 190 liraya aldığım tüp şimdi 350 TL olmuş. Öyle olmuş ki artık millet çoluk çocuğunu bırakıp sokaklara düşecek. Öyle bir noktaya gelmiş. Emekliyim ayda 700-800 lira ceryan (elektrik) parası veriyorum. Velhasıl şaşırmışız, ne yapacağımızı bilmiyoruz.”

2 ayda bir ucuz et alabilmek için kuyruğa giriyorlar

“Ucuz et” alabilmek için ESK Diyarbakır mağazasının önüne sabahın altısında geldiğini ifade eden kadın vatandaş ise, 2 ayda bir 2 kilo et için sıraya girdiklerini ve geçim zorluğu çektiklerini belirttiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.