‘Emekçiler günah keçisi değil’

‘Emekçiler günah keçisi değil’
PTT’de yaşandığı iddia edilen yolsuzluk iddialarına ilişkin yapılan açıklamada konuşan Haber-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Uluğ, PTT işleyişinin...

PTT’de yaşandığı iddia edilen yolsuzluk iddialarına ilişkin yapılan açıklamada konuşan Haber-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Uluğ, PTT işleyişinin günah keçisinin emekçiler olmadığını belirterek, devletin kaynaklarını ve iktidarın nimetlerinden başı dönenlerin emekçilerin yaşadığı yoksullukları göremeyeceğini dile getirdi

YENİGÜN HABER - Haber-Sen Diyarbakır Şubesi, PTT’nin zarar ettiği ve yaşandığı iddia edilen yolsuzluklarla ilgili sendika binasında basın toplantısı düzenledi. MA’da yer alan habere göre PTT çalışanlarının katıldığı açıklamada, “PTT’de zararın bedelini emekçiler değil yolsuzluk yapanlar ödesin” yazılı pankart açıldı. Açıklamayı Haber-Sen Şube Başkanı Mehmet Uluğ yaptı.

‘İki yıllık zarar: 1 milyar 959 milyon lira’

“PTT’nin “imajı bozulacak” denilerek emekçilerin sosyal medya hesaplarını takibe alıp ceza ve sürgünle uğraşan PTT Genel Müdürlüğünün asıl görevinin kurumda yolsuzluk ve hırsızlıkların önünü geçerek şeffaflığı sağlamak gibi bir sorumluluğunun olduğunu” belirten Uluğ, şunları söyledi:

“PTT, Varlık Fonu'na devredilmesinin ardından KİT'ler içinde en çok zarar eden kurumlardan biri oldu. TBMM KİT Komisyonundaki görüşmelerde Genel Müdür Hakan Gülten, 2018'de 216 milyon lira kâr eden PTT'nin, 2019'da 1 milyar 218 milyon, 2020'de ise 741 milyon lira zarar ettiğini açıkladı. İki yıllık zarar, 1 milyar 959 milyon lira oldu. Peki, buradan sormak gerekmez mi? Bir yılda 216 milyon lira kar eden PTT iki yılda 1 milyar 959 milyon lira nasıl zarar eder? Sayıştay raporlarından ve kamuoyuna yansıyan haberlerden biliyoruz ki,  bu zararın nedeni biz emekçiler değil, yandaş iştirakçi şirketlere verilen ihaleler ve yapılan kayıtsız israflardır.”

‘Günah keçisi değiliz’

Yapılan yolsuzluk ve israflarla birçok PTT emekçisinin taleplerinin karşılanabileceğini belirten Uluğ, devletin kaynaklarını ve iktidarın nimetlerinden başı dönenlerin emekçilerin yaşadığı yoksullukları göremeyeceğini dile getirdi.  PTT işleyişinin günah keçisinin emekçiler olmadığını kaydeden Uluğ, konuşmasına şöyle devam etti:

“180 yıllık onurlu mesleğin geleciğini kimse karartamaz. Bizler işimize, aşımıza, kurumumuza ve geleceğimize sahip çıkacağız. Çalışma hayatımızda iş barışını bozanlara karşı, işyerlerimizde iş barışını tekrardan kuracağız. PTT’de iş barışını ortadan kaldıran ve kurumumuzun zararına olan tüm uygulamalara karşı durmaya da devam edeceğiz.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.