Dolar yine zirvede

Dolar yine zirvede
Türkiye’de dolar yeni bir zirve daha gördü. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün akşam Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faizleri düşürmesi...
Türkiye’de dolar yeni bir zirve daha gördü. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün akşam Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faizleri düşürmesi gerektiğini söylemesinin ardından 8.5'li seviyelerden 8.88'e kadar yükselen dolar/TL kuru bugün 8.63 seviyelerinde işlem gördü.

 

YENİGÜN HABER - Dolar/TL dün 8.88 ile yeni tarihi zirveyi test ettikten sonra bugün 8.60'ların üzerindeki seviyelerde. Euro/TL ise dün 10.7177 ile tarihi rekorunu yeniledikten sonra 10.50 seviyesinde seyrediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası'nın faizleri düşük tutması gerektiği fikrini savunuyor.

Rûdaw’da yer alan habere göre, şimdiye kadar Erdoğan ile faiz oranı konusunda anlaşamayan çok sayıda Merkez Bankası yetkilisi istifa etti.

Ne demişti?

Ancak Erdoğan, “yüksek enflasyonun yüksek faizin sonucu olduğu” fikrini her fırsatta tekrarlıyor. Erdoğan’ın dün geceki açıklamalarında da aynı vurguyu yapması dolar ve euronun zirveyi test etmesine neden oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan TRT 1’de katıldığı canlı yayında, “Bugün Merkez Bankası başkanımla görüştüm. Faizleri düşürmemiz şart. Temmuz, Ağustos buraları bulacağız ki faiz düşmeye başlasın. Faiz yükünü biz yatırımların üzerinden kaldırırsak, maliyetlerin üzerinden kaldırırsak, ondan sonra maliyet enflasyonunu tetikleyen faiz olduğu için orada da bir rahatlama dönemine girmiş olacağız. Bütün mesele maliyet enflasyonundan faiz yükünü kaldırmaktır” diye konuşmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.