‘Diyarbakır bir sanayi merkezi olma yolunda’

‘Diyarbakır bir sanayi merkezi olma yolunda’
Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde bin kişiye istihdam sağlayacak 7 tekstil fabrikasının inşaatında incelemelerde bulunan İl Valisi...
Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde bin kişiye istihdam sağlayacak 7 tekstil fabrikasının inşaatında incelemelerde bulunan İl Valisi Münir Karaloğlu, üretim alanlarını tek tek kontrol etti. Diyarbakır’ın üreten, büyüyen ve gelişen bir sanayi merkezi olma yolunda olduğunu vurgulayan Karaloğlu, “İstihdam sağlayanın her daim yanında olacağız” dedi

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde bin kişiye istihdam sağlayacak 7 tekstil fabrikasının inşaatında incelemelerde bulundu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında, gençlerin kişisel ve sosyal gelişimini desteklemek ve istihdam edilebilirliğini sağlamak amacıyla 28 Nisan 2021’de imzalanan “Çalışan ve Üreten Gençler Programı” protokolü çerçevesinde; Bismil, Çermik ve Ergani ilçeleri ile Tekstil İhtisas OSB’de 57 milyon lira bütçeye sahip 14 fabrikanın çalışmaları eş zamanlı olarak devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında 4 bin 100 kişiye doğrudan istihdam sağlanacak.

Üretim alanlarını kontrol etti

Vali Karaloğlu, “Çalışan ve Üreten Gençler Programı” protokolü kapsamında devam eden fabrika inşaat çalışmalarını inceledi. Ardından Hilar Tekstil, A Prestij Tekstil ve Jiber Tekstil Fabrikalarını ziyaret eden Karaloğlu, fabrikaların çalışan sayıları ve üretim kapasiteleri hakkında yetkililerden bilgi aldı. Fabrika üretim alanlarını tek tek kontrol eden Karaloğlu, öğle yemeğinde çalışanlarla bir araya geldi.

“İstihdam sağlayanın her daim yanında olacağız”

İncelemelerinin ardından, Vali Karaloğlu başkanlığında Tekstil İhtisas OSB Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Tekstil İhtisas OSB’nin genişleme alanı, elektrik, su, doğalgaz işleri, yatırımcılara yönelik yapılan işlemler ve teknik altyapı ile faaliyet gösteren firmaların istatistiki bilgilerinin masaya yatırıldığı toplantıda Karaloğlu, atılacak adımlar ve hayata geçirilmesi planlanan projeler ile devam eden çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Vali Karaloğlu, Tekstil İhtisas OSB’nin Diyarbakır’a sunacağı katkının üzerinde durarak Diyarbakır’da istihdam sağlayanın her daim yanında olacaklarına vurgu yaptı. İhtisas OSB’nin istihdama yönelik çok önemli bir proje olduğunun altını çizen Karaloğlu, Diyarbakır’ın 2022’de de üretimin, istihdamın ve ihracatın merkezi olmaya devam edeceğini ifade etti.  Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin 1 milyar 940 milyon liralık sabit yatırım tutarıyla Diyarbakır ekonomisine katkı sunacağını dile getiren Karaloğlu, Diyarbakır’ın üreten, büyüyen ve gelişen bir sanayi merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini kaydetti. (Valilik Basın Birimi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.