Bakan Kurum’dan ikinci el konut açıklaması!

Bakan Kurum’dan ikinci el konut açıklaması!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ikinci el konutlarla ilgili çalışmalara yapacaklarını ancak henüz somutlaşmış bir çalışmanın...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ikinci el konutlarla ilgili çalışmalara yapacaklarını ancak henüz somutlaşmış bir çalışmanın olmadığını söyledi.

Bakan Kurum, Kabine Toplantısı sonrasında orta gelir grubuna yönelik konut kampanyasıyla ilgili soruları yanıtladı.

İkinci el konutlarla ilgili çalışmaların sorulması üzerine Kurum, şu anda önceliklerinin bir taraftan ilk evini alacak vatandaşların ev sahibi olması, diğer taraftan da yeni konut arzını, istihdamı,üretimi artırmak olduğunu söyledi.

Kurum, "İkinci elle ilgili de destek olmak için çalışmalar yapacağız. Ama henüz şu aşamada somutlaşmış bir çalışma yok. Kısa vadede bir şey beklemeyin, ama zaman içerisinde ikinci elde de destek olmak için çalışıyoruz. Sonuçta biz elimizdeki tüm araçları kullanarak çözümler üretiyoruz." dedi.

İkinci el konutlarla ile ilgili veya orta gelirin üstündeki evlerle alakalı yapılacak bir çalışmanın, aynı desteklerle olmayacağını ifade eden Kurum, "Yani ikinci el konutları, biz ilk evini alacaklara uygulayacağımız destekleri uygulayamayacağız. Ama önü açılacak mı, açılacak. Ama oradaki bir kampanya veya bir kredi faiz desteği, işte Hazine’nin desteği, yüklenicilerin desteği ile olacak bir iş değil. Çünkü orada yüklenici yok bir. Öbür tarafta üretimi artıralım istiyoruz, garanti altına alalım istiyoruz. Dolayısıyla onlara kredi almalarının önü açılmış olacak. Şu an alamıyorlar. Sorunları o aslında. Sonuç olarak zaman içerisinde ikinci elde de destek olmak için çalışmalar yapacağız." diye konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.