Ek ödeme protestosu: Sağlık ekip işidir

Ek ödeme protestosu: Sağlık ekip işidir
Sağlık Bakanlığı’nın duyurduğu ek ödenek dağıtımını protesto eden sağlık meslek örgütleri, sağlık işinin bir ekip işi olduğunu söyledi. ...

Sağlık Bakanlığı’nın duyurduğu ek ödenek dağıtımını protesto eden sağlık meslek örgütleri, sağlık işinin bir ekip işi olduğunu söyledi.  Sağlık meslek örgütleri, “ Ek ödemeden tüm sağlık kurumları ve hangi statüde çalıştığına, kadrosuna, mesleğine, hizmet sınıfına vb. bakılmaksızın sağlık alanında çalışan tüm emekçileri kapsamalıdır” dedi

DİYARBAKIR YENİGÜN - SES Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Tabip Odası, DİSK, TÜRK-İŞ ve TÜM İŞ'e bağlı sağlık emekçileri, ek ödeme dağıtımını Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği önünde protesto etti.  Koronavirüs salgını nedeniyle maske takan sağlık çalışanları, fiziki mesafe uyarak açıklamaya katıldı. Sağlıkçılar, üzerinde “Sağlık bir ekip işidir. Herkese adil ücret verilsin”, “Covid-19 meslek hastalığıdır”, “Performansa Hayır” ve “Sözleşmeli kadro ayrımı kalksın. Herkese güvenceli iş” yazılı döviz ve pankartlar açtı.

‘Ek ödeme artışı yaşanmadı’

SES Şube Eşbaşkanı Yıldız Ok Orak, Mart ayından bu yana bir çok sağlık emekçisinin salgından kaynaklı yaşamını yitirdiğine dikkati çekerek, bu kadar fedakârlık ve mücadeleye rağmen sağlık emekçilerinin maddi ve manevi beklentilerinin hâlâ karşılanmadığı vurguladı. Sağlık Bakanlığı tarafından duyurulan üç aylık süreyle tavandan ek ödeme “müjde”sinin sorunlar yaratmaya devam ettiğini savunan Orak, "Sağlık hizmeti ekip işi olmasına, ekibin tüm parçaları benzer riskler altında çalışmasına, hatta kimi sağlık meslek gruplarında Covid-19 hastalığına yakalanan sayısı daha fazla olmasına rağmen, bakanlığın yanlış adımı sonucu ekibin üyeleri arasında farklı ödemeler olduğu gibi ortak kullanım kapsamında olmayan üniversite hastanelerinde şimdiye kadar hiçbir ek ödeme artışı olmamıştır” dedi.

Ayrımsız çift maaş talebi

4/D ve taşeron statüsünde çalışan sağlık emekçilerinin hiçbir şekilde ödemelerden yararlanmadığını belirten Orak, taleplerini şu şekilde sıraladı:

“Salgınla mücadele edilen bu dönemde, tüm sağlık emekçilerine kadro ve istihdam biçimi ayrımına bakılmaksızın tüm sağlık kurumlarında ayrımsız olarak çift maaş ödemesi yapılmalı, ek ödemeden tüm sağlık kurumları ve hangi statüde çalıştığına, kadrosuna, mesleğine, hizmet sınıfına vb. bakılmaksızın sağlık alanında çalışan tüm emekçileri kapsamalıdır. Bir yıl süresince yıpranma payı verilsin. Tüm sağlık emekçilerine 1 derece ilerleme verilsin.” Orak, talepleri karşılanana kadar mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.