Eğitimcilere şiddete tepki!

Eğitimcilere şiddete tepki!
Diyarbakır’daki Piri Reis Ortaokulu’nun iki müdür yardımcısının öğrenci velilerinin şiddetine maruz kalması Eğitim Sen üyeleri tarafından protesto...

Diyarbakır’daki Piri Reis Ortaokulu’nun iki müdür yardımcısının öğrenci velilerinin şiddetine maruz kalması Eğitim Sen üyeleri tarafından protesto edildi

DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır Eğitim Sen şubeleri, kentteki Piri Reis Ortaokulu’nun müdür yardımcıları olan Emine Akbulut Yamanoğlu ve Enver Özkoyuncu’nun bazı öğrenci velileri tarafından şiddete maruz kalmasını protesto etti.  Okul önünde yapılan eylemde Eğitim Sen yöneticileri ve üyeleri, “Öğretmene şiddete dur de” yazılı pankart açtı. Burada açıklama yapan Eğitim Sen 1 Nolu Şube Eşbaşkanı Recep Şimşek, bu tür şiddet eylemlerinin daha önce de olduğunu, buna karşı tepkilerini sokakta dile getirdiklerini belirterek, “Şiddet gerçekten toplumun neredeyse kanayan yarasına dönüştü. Biz geçmişten bugüne kadar diyoruz ki siyasi iktidar bir an önce bu toplumu ayrıştıran, ötekileştiren dilinden vazgeçsin” ifadelerini kullandı.

‘Bilinçli bir politikanın ürünüdür’

Eğitim Sen 1 Nolu Şube Sekreteri Zülküf Güneş ise, ülkede uygulanan eğitim politikalarının toplumun sorunlarına çözüm üretmekten ziyade sürekli sorun üretmesinin artık bilinçli bir politikanın ürünü olduğunu savundu.  Güneş, “Öğretmen yetiştirme programları uygulanan eğitim sistemi toplumsallıktan uzak ve sürekli gelen iktidarların kendi siyasal ideolojilerine göre öğrenci yetiştirme planlamaları hem toplumda ayrışmalar meydana getirmekte hem de eleştirel düşünmeden uzak sorgulamayan bir anlayışı ortaya çıkarmakta ve eğitim personellerini sürekli birilerinin şiddetine maruz bırakmaktadır. Birde siyasilerin sürekli öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırma çabaları sorunlara yenilerini eklemektedir” diye konuştu.

‘Yetkililer şiddeti görmezden geliyor’

Diyarbakır’da, Eylül ayından bugüne 5 eğitim emekçisinin fiziki şiddete maruz kaldığını, ancak konuyla ilgili önlemler alınmaması sonucunda 2 eğitim emekçisinin daha şiddete maruz kaldığını belirten Güneş,  tepkisini “Yetkililerin sürekli bu olayları görmezden gelmesi olayları daha da pervasızlaştırmıştır. Bu tür olayların sürekli olarak sümen altı edilerek, bu çetevari yapılara cezasızlık politikasının uygulanması, belki ileride öğretmen arkadaşlarımızdan birinin hayatına mal olacaktır. Toplum içinde insanı değersizleştiren politikalar, çetevari yapılanmalara ön açıcı olmakta sorunların çözümleri de artık hukuk ve demokrasiden çok şiddetle çözülmeye çalışılmaktadır” sözleriyle gösterdi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.