Eğitim Sen’den sınav tarihlerine tepki

Eğitim Sen’den sınav tarihlerine tepki
Eğitim Sen Diyarbakır Şubeleri, sınav tarihlerinin erkene alınmasına tepki göstererek,  eğitimdeki eşitsizliğin daha da derin bir hal aldığına dikkati...

Eğitim Sen Diyarbakır Şubeleri, sınav tarihlerinin erkene alınmasına tepki göstererek,  eğitimdeki eşitsizliğin daha da derin bir hal aldığına dikkati çekti

DİYARBAKIR YENİGÜN - Eğitim Sen Diyarbakır Şubeleri, sınav tarihlerinin erkene alınmasına ilişkin yazılı açıklama yayınladı.  Açıklamada, 25-26 Temmuz 2020 tarihine ertelenen YKS’nin 27-28 Haziran’a alındığı hatırlatılarak, “Salgın tamamen ortadan kalktıktan sonra yapılması gereken LGS’nin 20 Haziran tarihinde yapılmasına karar verilmesini anlamamız ve kabul etmemiz mümkün değildir. Sınav tarihlerinin, öğrencilerin üstün yararı ve aynı zamanda da öğrenciler, eğitim ve bilim emekçilerinin sağlığı gözetilerek planlanması gerekirdi. Ancak, siyasi iktidarın öncelikleri ile eğitimcilerin, öğrencilerin ve velilerin önceliklerinin aynı olmadığı görülmektedir. Sınavların Haziran ayı içerisinde yapılması kararının alınması, siyasi iktidarın ekonomik öncelikleri insan sağlığına tercih ettiğini bir kez daha göstermiştir” denildi.

Öğrenciler 1,2 milyon tweet attı

Öğrencilerin, sınav tarihlerinin erkene alınma kararının ardından saatler içerisinde 1,2 milyon tweet ile tepki gösterdiğinin belirtildiği açıklamada, “Hiç bir sorunu çözmeyen barajın 10 puan indirilmesi, sınav süresinin uzatılması ve 12. sınıfın ikinci dönem konularının sınav kapsamından çıkarılması açıklaması yapıldı. Yine LGS’de her öğrencinin kendi okulunda sınava gireceği sanki büyük bir yenilikmiş gibi kamuoyuna sunulmaya çalışıldı. Ancak, MEB yetkililerine bunun daha öncede uygulandığının hatırlatılması gerekmektedir. Bu kararla sözde öğrenci ve velilerin yaya olarak okullarına ulaşmaları sağlanacak ama okul açık olduğunda ilimizde ve ülke genelinde, eşitsiz eğitim gerçeği okullar önünde biriken servis araçlarından görülecektir. Sınav günü birçok öğrenci/veli ya toplu taşıma ya da özel araçlar kullanarak okullara gitmek zorunda kalacaklardır. Bundan ötürü planlanan bu yaklaşımlar var olan hiçbir sorunu çözmeyecektir” ifadelerini kullandı.

‘Eğitimde eşitsizlik’

Açıklamada, uzaktan eğitimden başta kırsal kesimde yaşayan aileler olmak üzere şehir merkezinde de ekonomik durumu düşük olan birçok ailenin çocuklarının eşit şekilde yaralanmadığı belirtilerek, bu süreçte seyirci kalanların attığı bu adım ile birlikte eğitimde eşitsizliği daha da derinleştirdiği vurgulandı. Açıklamada, “Hem okulların açılma tarihine hem sınav tarihlerinin değiştirilmesi kararına, hem de bu kararların alınma biçimine itirazımız vardır. Ancak siyasi iktidar bu süreci ortak akıl ve dayanışma ile birlikte atlatmak yerine muhalif kesime dönük baskı, sindirme ve susturma politikasını uygulamaktadır” diye belirtildi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.