'Doku’nun akıbetini görüntüler ortaya çıkaracak!'

'Doku’nun akıbetini görüntüler ortaya çıkaracak!'
Tunceli’de 177 gündür haber alınamayan Diyarbakırlı Gülistan Doku’nun aile avukatı Ali Çimen, yalan ifade veren baş şüpheli Zainal Abakarov'un telefonunda...

Tunceli’de 177 gündür haber alınamayan Diyarbakırlı Gülistan Doku’nun aile avukatı Ali Çimen, yalan ifade veren baş şüpheli Zainal Abakarov'un telefonunda 'Mama' diye kayıtlı kişiyle yazışmalarının incelenmemesine dikkat çekti. Çimen, "Göreceksiniz o yazışmada Gülistan ile ilgili veriler ortaya çıkacak" dedi. Çimen, Sarı Saltuk Köprüsü’ndeki görüntünün de olayın aydınlatılmasında önemli olduğunu vurguladı

DİYARBAKIR YENİGÜN - Tunceli kaybolan ve 177 gündür haber alınmayan 21 yaşındaki Diyarbakırlı Gülistan Doku’nun aile avukatı Ali Çimen, Sarı Saltuk Köprüsü’nde kaydedilen görüntülerin olayı aydınlatacağını, şüpheli Zainal Abarakov’un ‘Mama’ diye kaydettiği kişiyle yazışmalarından da Doku ile ilgili veriler çıkacağını söyledi. Evrensel’den Arjin Dilek Öncel’in haberine göre, avukat Çimen, soruşturmanın bir numaralı şüphelisi Zainal Abakarov ve ailesiyle ilgili gerekli yasal işlemlerin yapılmadığını aktardı.

‘Abarakov yalan ifade verdi’

Doku’nun kaybolmadan bir gece önce öğretmenine Zainal Abakarov’un evinde darp edildiğini, zorla bir araca bindirilmek istendiğini ve olay yerine gelen polislerin şüphelinin evinde arama yaptığı anlatımlarını aktaran Çimen, “Zainal Abarakov’un üzerinde kimlik olmamasından kaynaklı polisler evinde arama yapıyor. Daha sonra şüphelinin polis olan babası geliyor” diyerek, şüphelilerin ilk ifadelerinde bu olaydan söz etmediğini hatırlattı. Çimen, Abarakov’un yalan ifade verdiğini söyledi.

Köprü görüntüsü ve görgü tanıkları

Ali Çimen, Gülistan Doku’nun Sarı Saltuk Köprüsü’nde çekilen ve bilirkişiye gönderilen görüntülerin olayı aydınlatacağını söyledi. Doku’nun intihar ettiğine dair ortaya atılan iddiaların çürütüldüğünü belirten Çimen, Pertek Karayolu’nda ilerleyen bir kişinin araç kamerasına yansıyan ve Doku’ya ait olduğu iddia edilen görüntüden sonra, Doku’nun şehir merkezine doğru ilerlediğine dair görgü tanıklarının olduğunu dile getirdi.

‘Suçu örtmek için faili ‘mama’ diye kaydedebilir’

Dosyadaki baş şüpheli Zainal Abakarov’un telefonuna 54 gün sonra el konulduğunu anımsatan Çimen, Abakarov’un “mama” olarak kaydettiği kişi ile yaptığı Rusça mesajlaşmasının “özel mesajlaşma” denilerek incelenmemesinin kabul dilemez olduğunu vurguladı. Avukat Çimen, bu görüşmenin raporlara yansıması için gerekli itirazları yaptıklarını, ‘görevi kötüye kullanmaktan’ görevliler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Çimen, şüphelinin “mama” ile yaptığı mesajlaşmaya ilişkin, “O görüşme en kısa zamanda rapora yansıyacak. Çünkü bunun kararını verecek olan mahkemelerdir. O talimata göre bu incelemenin yapılması gerekirdi. Göreceksiniz o yazışmada Gülistan ile ilgili veriler ortaya çıkacak. Bu öyle sıradan yapılmış bir hata değildir. Bu aynı zamanda kötü niyeti de doğurur. Suçlular suçunu örtmek için suç failini ‘mama’ diye kaydedebilir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.