Büyükşehir: Mühürleme hukuka aykırı

Büyükşehir: Mühürleme hukuka aykırı
Hazar Gölü’nde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı sosyal tesisler Maden Kaymakamlığı tarafından kapatıldı. 900 çocuğun mağdur olacağını...

Hazar Gölü’nde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı sosyal tesisler Maden Kaymakamlığı tarafından kapatıldı. 900 çocuğun mağdur olacağını belirten belediye, “Hukuka aykırı gerçekleştirilen bu işleme karşı yürütmeyi durdurma talepli iptal davası açılacağı gibi, hukuka aykırı işlem yapan kişiler hakkında da suç duyurusunda bulunulacaktır” dedi

DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, cumartesi günü Hazar Gölü’nde belediyeye ait tesislerini ziyaret etti ve buradaki çocuklarla bir araya geldi. Mızraklı’nın ayrılmasının ardından Maden Kaymakamlığı yetkilileri kampa gelerek, eksikliklerin giderilmediğini ifade ederek tesis hakkında kapatma kararı alındığını söyledi. Kaymakamlık yetkilileri jandarma ekipleriyle tesislere gelerek kapatılma kararını bekçiye bildirip, tesisi mühürledi.

Valilik: Eksikler giderilmedi

Elazığ Valiliği ise konuya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, “Maden ilçesi Gezin köyünde bulunan Diyarbakır Büyük Şehir Belediyesine ait Hazar Gölü Kampı ve Dinlenme tesisi Maden Kaymakamlığınca alınan 12.07.2019 tarihli karar ile "Yapılan incelemede kamp ortamının eğitim, sağlık, güvenlik açısından çocukların beden ve ruh sağlığı için uygun olmadığı, daha önce giderilmesi gereken eksikliklerin tamamlanmadığı, bu durumun çocukların sağlığı, güvenliği ve eğitimi açısından risk teşkil ettiği” sebebiyle kapatma kararı alınmıştır. Alınan karara istinaden gerekli güvenlik tedbirleri alınarak Maden Kaymakamlığı ve Elazığ İl Özel İdaresi personelince söz konusu tesisin kapatılması ve mühürlenmesi sağlanmıştır” denildi.

Büyükşehir Belediyesi: Usule aykırı

Söz konusu duruma Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi de tepki gösterdi. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Belediye, gerçekleştirilen işlemin hukuka aykırı olduğunu savundu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

“Belediye Başkanlığımıza bağlı Hazar Gölü Sosyal Tesisleri’nin 13/07/2019 Cumartesi günü jandarma ekipleri eşliğinde gelen Maden Kaymakamlığı yetkililerince kapatıldığı tesisimizde görevli bekçiye bildirilmiştir.  Hazar Kampı Sosyal Tesislerimizin kapatılmasına dayanak olarak gösterilen Maden Kaymakamlığı yazısı usule aykırı olarak tebliğ edilmemiş ve var olduğu iddia edilen eksiklikler ile ilgili kurumumuza herhangi bir yazı yazılmamıştır. Maden Kaymakamlığı veya Elazığ Valiliği 2016 yılındaki bir yazı ve soruşturmayı gerekçe göstererek 2019 yılında işlem tesis etmişlerdir. Maden Kaymakamlığı’nın bahse konu yazısında tesisin 2017-2018 yılında kullanılmadığı ifade edilmiştir. Ancak, Maden Kaymakamlığı yetkilileri ve Elazığ’daki diğer yetkililer tarafından da iyi bilindiği ve belediye yöneticilerinin sosyal medya hesaplarına da yansıdığı üzere bu tesis Kayyım döneminde de -kapatılma gerekçesi olarak gösterilen eksiklikler ile- kullanılmaya devam edilmiştir. Kayyım döneminde hem yetişkinlere hem de çeşitli vakıflara kullandırılan bu alanla ilgili o dönemde hiçbir eksiklik iddiası öne sürülmemiştir.

‘Hukuken sakat bir işlemdir’

Belediyemizce 16 Nisan 2019 tarihinden itibaren söz konusu tesisin asli amacı doğrultusunda dezavantajlı çocuklara kullandırılması için yoğun bir çaba gösterilmiştir. Kayyım döneminde yapılmayan bakım ve onarım yapılmış, tesisteki eksiklikler giderilerek yoğun bir emek ve kamu kaynağı kullanılarak tesis elverişli hale getirilmiştir. Ancak, Belediye Eşbaşkanımızın ziyaret ettiği günün hemen ertesinde tatil günü baskın yapar tarzda tesise gidilerek kapatılmasını söylemek ciddiyetten uzak bir yaklaşımdır. Mesai saatini ve yetkilileri beklemeden yapılan bu işlem hukuken sakat bir işlemdir.

‘900 çocuk hayal kırıklığına uğrayacak’

Bu işlem sebebiyle yaz döneminde tesisten faydalanması planlanan 900’e yakın Diyarbakırlı çocuk hayal kırıklığına uğrayacaktır. Çocukların hayallerini yıkmak hiç kimsenin hakkı değildir. Çocuklarımızın haklarına sahip çıkmak için belediyemizce hukuka aykırı gerçekleştirilen bu işleme karşı yürütmeyi durdurma talepli iptal davası açılacağı gibi, hukuka aykırı işlem yapan kişiler hakkında da suç duyurusunda bulunulacaktır.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.