Diyarbakır'da 'eylem ihtimaline karşı' abluka

Diyarbakır'da 'eylem ihtimaline karşı' abluka
Diyarbakır'da 'eylem yapılması ihtimali' gerekçesiyle HDP İl Örgütü binasını ablukaya alan polis, partililerin binadan çıkışına uzun süre izin vermedi. Foto:...

Diyarbakır'da 'eylem yapılması ihtimali' gerekçesiyle HDP İl Örgütü binasını ablukaya alan polis, partililerin binadan çıkışına uzun süre izin vermedi.

Foto: Arşiv

DİYARBAKIR YENİGÜN – HDP Diyarbakır İl Örgütü binasının girişini kalkanlarla kapatan kolluk güçleri aralarında milletvekillerinin de bulunduğu partililerin binadan dışarı çıkılmasına izin vermedi. Aylardır polis önlemi altında tutulan HDP binasında bu sabah saat 11.00’den giriş çıkışlara izin verilmedi. Binada bulunan HDP’lilerce çekilen görüntülerde, aralarında milletvekillerinin de bulunduğu partililerin bu durum nedeniyle polis amirleri ile tartıştığı görüldü.

Bina içinde kalan HDP’liler binaya giriş çıkışa izin verilmemesini, “Direne direne kazanacağız” sloganları ile protesto edip, zılgıt çekti. Polislerin açlık grevlerine dair yapılmak istenen istenecek bir açıklamayı engellemek için binanın girişini kapatıp, HDP’lilerin dışarı çıkmasını engellemeye çalıştığı öğrenildi. HDP’liler ise herhangi bir eylem ya da etkinlik programlarının bulunmadığını açıkladı. Polis parti binasına giriş çıkışları kalkanlarla kapatmasının nedenini ise partililere, “toplantıdan sonra eylem yapabilme ihtimalimiz var diye çıkışa izin verilmiyor” şeklinde açıkladı.

Bina giriş kapısında yapılan bu görüşmelerin ardından bir süre sonra polis geri çekildi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.