Diyarbakır'da eğitim çalışanlarının sorunları konuşuldu

Diyarbakır'da eğitim çalışanlarının sorunları konuşuldu
Diyarbakır'da Eğitim-Bir-Sen tarafından eğitim, öğretim ve bilim hizmet kolu çalışanlarının sorunları ve çözüm önerileri çalıştayı düzenlendi. DİYARBAKIR...

Diyarbakır'da Eğitim-Bir-Sen tarafından eğitim, öğretim ve bilim hizmet kolu çalışanlarının sorunları ve çözüm önerileri çalıştayı düzenlendi.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Dicle Üniversitesi Eğitim-Bir-Sen 2 nolu Şubesi tarafından işyeri temsilciler toplantısı ve 2019 toplu sözleşmeye hazırlık kapsamında eğitim, öğretim ve bilim hizmet kolu çalışanlarının sorunları ve çözüm önerileri çalıştayı düzenlendi. Programda, Dicle Üniversitesi Eğitim-Bir-Sen 2 nolu Şube Başkanı Yüksel Gümüş yaptığı konuşmasında, "Teklifiniz Talebimiz Olsun" sloganıyla 2019 toplu sözleşme sürecine ilişkin çalışmalarını başlattıklarını belirtti. Bu çalışmaların 2019 Ağustos ayında toplu sözleşme sürecinde sendikanın talepleri noktasında kaynaklık edeceğine vurgu yapan Gümüş, "Bugün burada çalışanlarımızın sorunlarına ilişkin; Akademik Çalışan Komisyonu, İdari Çalışan Komisyonu, Engelli Çalışan Komisyonu, Kadın Çalışan Komisyonu ve Kredi Yurtlar Kurumu Çalışan Komisyonu olmak üzere 5 komisyon teşekkül etti. Bu komisyonlar burada çalışanların sorunlarını raporlayacaktır. Eğitim-Bir-Sen Şubesi olarak Nisan 20'sine kadar tüm Türkiye'de başlatılmış bu sürecin bir paydaşı olarak genel merkezimize sunmuş olacağız." dedi. Sunulacak raporların 2019 toplu sözleşmede hükümetle çalışanlar adına pazarlık oturumunda bu teklifler gündem edileceğini belirten Gümüş, "Ayrıca özele ilişkin Üniversitemiz ve Kredi Yurtlar Kurumuna ait sorunları da bugün burada temsilci toplantısını da aynı zamanda yapılacağından burada dile getireceğiz. Sorun ve çözüm önerilerini gerek rektörlüğü ve gerekse Kredi Yurtlar Müdürlüğü'ne sizin adınıza bildirmiş olacağız. Biz sendika olarak çalışanlarımızın sorunlarını çözme noktasında şu ana kadar mücadele verdiğimiz gibi bundan sonra da hiçbir tereddüt geçirmeden mücadelemizi vermiş olacağız. Çalışmalarımızın ve komisyon raporlarımızın hayırlara vesile olmasını temenni ederim." ifadelerini kullandı. İşyeri temsilcileri; üniversitedeki sorun ve problemleri dile getirerek çözüm önerilerini sundular. Ayrıca 2019 toplu sözleşme hazırlık kapsamında üniversitenin akademik, idari, mali, sosyal haklar, çalışma koşulları ve eğitim kurumu türünden kaynaklı sorunlarda çözüm önerileri raporu hazırlandı. Raporda, kadın komisyonunda; yarı-zamanları çalışma sistemin aktif hale gelmesi, idari komisyonunda; üniversite personellerin tayin ve özlük hakları, engelli komisyonunda; engelsiz alanların aktif kullanılması, akademik komisyonda; unvan ve kadro sorunu, KYK komisyonunda; yurt personellerinin özlük hakları gibi geniş ve temel konular ele alındı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.