Diyarbakır’daki 1 Eylül Barış Mitingine Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu da katılabilir

Diyarbakır’daki 1 Eylül Barış Mitingine  Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu da katılabilir
HDP ve sivil toplum örgütlerinin 1 Eylül Dünya Barış Günü Diyarbakır’da düzenleyeceği mitingin hazırlık çalışmaları sürüyor. İstasyon Meydanı’nda...

HDP ve sivil toplum örgütlerinin 1 Eylül Dünya Barış Günü Diyarbakır’da düzenleyeceği mitingin hazırlık çalışmaları sürüyor. İstasyon Meydanı’nda saat 15.00’de başlayacak olan mitingi ile ilgili açıklamalarda bulunan Tertip Komitesi Sözcüsü Ramazan Karakaya, mitinge CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı İmamoğlu'nun da katılma ihtimalleri bulunduğunu belirtti.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve sivil toplum örgütlerinin 1 Eylül Dünya Barış Günü Diyarbakır’da düzenleyeceği mitingin hazırlık çalışmaları sürüyor. İstasyon Meydanı’nda saat 15.00’de başlayacak mitingin gündemi, Mardin ve Van ile birlikte Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanması olacak.

1 Eylül Miting Tertip Komitesi Sözcüsü Ramazan Karakaya ve HDP Diyarbakır Milletvekilli Semra Güzel, hazırlıkları devam eden mitingin önemi hakkında açıklamalarda bulundu.

Miting hazırlıkları sürüyor

Mitingin hazırlık çalışmalara devam ettiklerini belirten Tertip Komitesi Sözcüsü Karakaya, "1 Eylül Dünya Barış Günü’nün anlam ve önemi, bugünkü gelişmelerden dolayı daha fazla önem arz etmektedir. Tertip ettiğimiz mitingin çalışmaları sürüyor. Resmi müracaatlarımızı yaptık. Teknik işler devam ediyor. Çok geniş kapsamlı bir çalışma yürütüyor. Hem kurumsal düzeyde hem de halk boyutunda çalışmalar yürütüyoruz. Mitingimizde katılımcılar olacak. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDK Eş Sözcüsü Gülistan Koçyiğit, ESP Genel Başkan Yardımcısı Behice Taşkıran ve Barış Annesi Naife Yiğit katılacak" dedi.

Kılıçdaroğlu İle İmamoğlu da katılabilir 

Karakaya, 31 Ağustos'ta Batman'a gelecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da mitinge katılma ihtimalleri bulunduğunu belirtti.

Mitingde yurtdışından katılımcıların da yer alacağını söyleyen Karakaya, "Gelişmeler ışığında başta halkımız ve Türkiye halklarına bir çağrımız olacak. Nerede 1 Eylül Dünya Barış Mitingi olursa olsun bütün ezilen halklarımızın bu mitinge katılması gerekiyor" dedi.

'Halkın karşısında hiçbir güç duramaz'

HDP Milletvekilli Semra Güzel ise, kayyum atamalarının yaşandığı bir süreçte böylesi bir mitingin öneminin katbekat artığını ifade etti. Sürekli yaptıkları barış çağrıları ve İmralı’dan yine bu yönde gelen çağrılara rağmen yapılan kayyum atamalarının “savaş kararının göstergesi” olduğunu söyleyen Güzel, Diyarbakır halkının oyunu kayyumlara değil, HDP’nin adayları olan Selçuk Mızraklı ve Hülya Alökmen Uyanık’a verdiğini vurguladı.

"Halkın karşısında hiçbir güç duramnaz" diyen Güzel, miting meydanını dolduracak kitlenin de kayyum zihniyetine en güzel yanıtı vereceğini kaydetti. Güzel, “Halkımız savaş değil, barış istiyor. O yüzden de kayyım atamaları ile halkın iradesinin gasp edilmesine karşı vereceğimiz en iyi cevap, 1 Eylül’de İstasyon Meydanı'nı doldurmak ve buradan en güçlü şekilde sesimizi yükseltmek olacak. Kayyum pratiği son bulana, barış gelene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” diyerek, tüm kent halkını 1 Eylül’de İstasyon Meydanı’na beklediklerini ifade etti. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.