Diyarbakır’da camilerde bayram namazı kılınamadı

Diyarbakır’da camilerde bayram namazı kılınamadı
Bayram namazı bu yıl yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını nedeni ile camilerde ihya edilemedi   DİYARBAKIR YENİGÜN - Camilerde bayram namazı kılınamayacak...

Bayram namazı bu yıl yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını nedeni ile camilerde ihya edilemedi

 

DİYARBAKIR YENİGÜN - Camilerde bayram namazı kılınamayacak kararı ile ilgili Din İşleri Yüksek Kurulu bir açıklama yayınlayarak Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle camilerde bayram namazı kılınamayacağını bildirmişti.

Yapılan açıklamada, “Bu yıl maalesef milletçe büyük mücadele verdiğimiz Covid-19 salgını sebebiyle camilerimizde bayram namazı kılınamayacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Bu kapsamda tüm Türkiye’de olduğu gibi Diyarbakır ilinde de bayramlarda tekbirler getirilerek kılınan ve herkesin yüzünde sevince neden olan bayram namazı ihya edilemedi.

Ancak cami minarelinin hoparlöründe bayram günlerinin şiarlarından olan tekbir sesleri yükseldi.

Cami minarelerinde yükselen tekbir seslerine Müslümanların eşlik etmesi ve bu yıl ki bayram namazı vaktine sağ salim ulaşmış olmanın sevincini, yükselen tekbir seslerine eşlik edilmesi istenerek camilerde bayram namazını kılamama hüznünü bir nebze de olsa dindirilmeye çalışıldı.

Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklama ile Müslümanlar camilerde cemaatle ihya ettiği bayram namazını da evde ailesiyle birlikte kılabilecek. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.