Diyarbakırlı kadınların yaptığı kuklalara Londra’dan sipariş

Diyarbakırlı kadınların yaptığı kuklalara Londra’dan sipariş
Diyarbakır Aile Destek Merkezi Örgü ve Doğal Oyuncak Atölyesi’nde eğitim gören kadınların, amigurumi tekniği kullanılarak yaptıkları kuklalara Londra’dan...
Diyarbakır Aile Destek Merkezi Örgü ve Doğal Oyuncak Atölyesi’nde eğitim gören kadınların, amigurumi tekniği kullanılarak yaptıkları kuklalara Londra’dan sipariş geldi. 

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Kaymakamlık bünyesinde bulunan Aile Destek Merkezi'nde (ADEM) 19 kadın, Örgü ve Doğal Oyuncak Atölyesi’nde eğitim görüyor. Kadınlar eğitim görürken, çocukları da merkezdeki kreşte zaman geçiriyor. Yaptıkları amigurumi kuklalarını sosyal medya üzerinden satışa çıkaran kadınlar, elde edilen gelirle de aile bütçelerine katkı sunuyor. El Sanatları Eğitmeni Hülya Öner tarafından sosyal medyadan paylaşılan kuklaları İngiltere’nin başkenti Londra’dan gören bir firma, iletişime geçerek numune istedi. Gönderilen numuneden memnun kalan firma ilk siparişini verdi. Yaklaşık 6 aylık eğitim ile kursa katılan kadınlar, aldıkları sertifikayla, daha sonra usta öğreticilik sınavlarına girmeye hak kazanıyor.

‘KURS BİTİMİNDE ELLERİNDE BİR MESLEK OLACAK’

El Sanatları Eğitmeni Hülya Üner Kaya, kadınlarla merkezde eğlenceli vakit geçirdiklerini belirterek, “Kadınlar yeni işler öğreniyorlar. Daha önce sosyal medyada paylaşımlar üzerine bağlantı kuruldu. İngiltere’den sipariş aldık. Kadınların ördüğü siparişlerin numunesini beğendikten sonra siparişin arkası geldi. Kuklalar ördük, bittikten sonra da farklı modellere geçtik. Kadınlarımız şimdi de örgü tokalar örüyor. Organik oyuncaklar yapıyorlar. Çocuklar daha sağlıklı oyuncaklarla oynasınlar diye yapıyoruz. Kadınlara da ekonomik anlamda faydası var. Kurs bitiminde de ellerinde bir meslek olacak. Kendileri istedikleri gibi dışarıdan sipariş alarak devam edecekler. Şu an 100 kadar ürün göndereceğiz. Verilen süreçte o kadar yetiştirebildik. Bir sonraki ürün daha fazla olacaktır. Kadınlar, siparişleri birkaç gün sonrasına yetiştirmeye çalışıyorlar. Umarım daha farklı ülkelerden de beğeni alır, talep görür. Kadınlar daha çok üretim yapar temennim bu yönde” dedi.

4 çocuk annesi Aynur Naşal da (45), el işi yaptıklarını ifade ederek, “Buradaki eğitimlerden faydalanıyoruz. Burada kreş var, çocuklarımızı da oraya bırakıyoruz. Her türlü imkanı veriyorlar. Geldiğimiz için memnunuz. Bize de ekonomik katkı oluyor” ifadelerini kullandı. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.