Dicle Üniversitesi’nde yeni bir hastaneye ihtiyaç var!

Dicle Üniversitesi’nde yeni bir hastaneye ihtiyaç var!
Bölge illeri ve ülkelerinden gelen hastalara da hizmet veren ve fiziki şartlarının yetersiz kaldığı yönünde eleştirilen Dicle Üniversitesi Hastanelerinde...
Bölge illeri ve ülkelerinden gelen hastalara da hizmet veren ve fiziki şartlarının yetersiz kaldığı yönünde eleştirilen Dicle Üniversitesi Hastanelerinde yeni hastane binası yapılması planlanıyor. Yeni hastane binasının 600-750 yataklı ana bina, 300 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi ile 80 yataklı psikiyatri hastanelerinden oluşması planlanıyor

Ahmet Baran / Yenigün Özel  - Fiziki şartları ve kapasite yetersizliği yönünde eleştirilere konu olan Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneleri için Rektörlük tarafından proje geliştirildi.

Bölgenin sağlık merkezi olan DÜ Hastaneleri bünyesinde faaliyet yürüten merkez ana bina başta olmak üzere, Acil ve Travmatoloji Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Çocuk Hastanesi ve Kalp Hastanesi ile 5 binada faaliyet gösteriyor.

Bölgede artan sağlık talebi karşısında mevcut binalarıyla yetersiz kalan hastane dışında, ikinci bir hastane kurulması için yeni alternatifler aranıyor.

Öğrenci Yurdu’nun yerine hastane

Sorunu gidermek için çalışmalarını sürdüren Rektörlüğün, mevcut hastane korunarak, üniversite yakınında bulunan öğrenci yurdunun yerine yeni bir hastane yapılması için çalışmalar yürüttüğü belirtildi. Projelendirme aşamasında olan yeni hastanenin 600-750 yataklı ana bina ile 300 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi ve 80 yataklı Psikiyatri Hastanelerinden oluşması planlanıyor. Çalışmalarını hızlandıran Rektörlüğün konu ile ilgili kurumlarla istişarelerini sürdürdüğü bildirildi.

Kentin sağlık turizmini olumlu etkiler

Sadece Diyarbakır’a değil, bölgeye hatta Ortadoğu ve Asya ülkelerine de hizmet veren DÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri’nde, son bir yılda 2 bin 421 yabancı uyruklu hasta da tedavi edildi. Bölgede yapılamayan birçok ameliyat Üniversite Hastanelerinde başarıyla gerçekleştiriliyor. Böbrek, İlik ve Kornea nakilleri başta olmak üzere; Bıçaksız Beyin Tümörü Ameliyatı, Biyonik Kulak Ameliyatı, Mide Küçültme Ameliyatı ve daha birçok önemli ameliyat başarıyla yapılıyor. Üniversite’ye yapılacak yeni hastane ile hem sağlık hizmetlerine kalite getirilmesi hem de Diyarbakır’ın sağlık turizmine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Üniversite Hastaneleri için donanımlı yeni bir binanın şart olduğunu belirten Rektörlük ve hastane yetkilileri, konuyla ilgili kent vekilleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yüksek Öğretim Kurumu, Valilik ve ilgili diğer kurumlarla görüşmelerini

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.