Atık malzemelerden lösemili çocuklara oyuncak yapıyor

Atık malzemelerden lösemili çocuklara oyuncak yapıyor
Diyarbakır’da özel eğitim öğretmenliği yapan Selman Şen, atık malzemelerden yaptığı oyuncakları lösemili çocuklara dağıtıyor. Şen, bununla yetinmeyip,...
Diyarbakır’da özel eğitim öğretmenliği yapan Selman Şen, atık malzemelerden yaptığı oyuncakları lösemili çocuklara dağıtıyor. Şen, bununla yetinmeyip, çocukların oyuncak yapabilmesi için, yapım sürecini videoya çekerek sosyal medyada yayınlıyor

Selman Şen Diyarbakır’da görev yapan özel eğitim öğretmeni. Yani herhangi bir zihinsel, duygusal ya da fiziksel engeli olan bireylere eğitim veriyor. Hayatının büyük bölümü özel çocuklar arasında geçen Şen, boş vakitlerini yine çocuklara ayırıyor. Şen, lösemili çocukların, hijyen konusunda hassas olmaları ve oyuncaklara rahatlıkla ulaşamaması nedeniyle onlara oyuncak yapmaya karar verdi. Şen’in oyuncak yapımı, salgın döneminde hobi olarak başladı. Daha sonra da bu hobisini çocuklar için kullanmaya karar verdi. Evinin bir bölümünü atölyeye çeviren Şen, karton, pil, tahta, kırık oyuncaklar, plastik gibi atık malzemeler toplamaya başladı. Gerekli aletleri de alan Şen, oyuncak yapmaya başladı. Boş zamanlarında odasına kapanan Şen, büyük bir titizlikle oyuncak yapıyor. Kartondan evler, plastikten arabalar, basit robotlar, oyuncak bebekler… Bunlar Şen’in yaptığı bazı oyuncaklar.

“Diğer çocuklar için video çekip yayınlıyorum”

VOA Türkçe ekibi de Şen’in bir robot araba yapma sürecine tanıklık etti. Plastik, tahta, pil ve bazı elektronik aksamları bir araya getiren Şen, ortaya birçok çocuğun ilgisini çekebilecek bir robot araba çıkarıyor. Çalışmalarını “Kişisel sosyal sorumluluk projesi” olarak tanımlayan Şen, sadece oyuncak üretmiyor. Şen oyuncak üretirken, dünyanın başka bir yerinde yaşayan bir çocuğunda deneyimlerinden faydalanması için video yayınlamaya başladı. Evinin atölyeden kalan bölümüne de stüdyo kuran Şen, burada çektiği videoları sosyal medya üzerinden paylaşıyor. Çalışmalarının hobi olarak başlayıp projeye dönüştüğünü vurgulayan Şen, “Pandemide kendi evimin odasında bir atölye kurdum. Atık malzemelerden oyuncaklar yapmaya başladım. Karton, plastik, ahşap, bozuk oyuncak, koltuk malzemelerini bir araya getirerek yeni ürünler tasarlamaya başladım. Tasarladığım bu ürünleri başka insanlar da görsün, faydalansın diye evin odası bir stüdyoya çevirdim. Sonra bunları videoya çekip YouTube kanalında paylaşmaya başladım. İnsanlar görsün hayal dünyaları gelişsin, anneler ve çocukları videoları izleyip beraber bir şeyler yapsınlar daha kaliteli zaman geçirsinler diye bu videoları paylaşıyorum” dedi.

Oyuncaklar lösemili çocuklara

Yaptığı oyuncakları lösemili çocuklara hediye eden Şen’in bir de hayali var. Şen, onkoloji hastanesinde bir oyuncak odası oluşturmak istediğini ifade ederek, “Bu yapmış olduğum oyuncakları Lösemi hastası çocukları hediye etmek için yapıyorum. Şimdiye kadar 5 çocuğa hediye ettim. Yapmış olduklarımı Onkoloji servisinde bir oyuncak odası oluşturup orada sergilemek istiyorum. Çocukların orada vakit geçirebilecekleri bir alan haline getirmeyi düşünüyorum” diye konuştu. Şen’in, YouTube üzerinden açtığı ‘oyuncak manavı’ isimli kanalda yayınladığı videolarını şimdiye kadar 200 bini aşkın kişi izledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.